Galaxy S5 ne kadar su geçirmez?

Galaxy S5 ve Xperia Z2′den acaba su geçirmezlik konusunda hangisi daha iyi ?

Geçtiğimiz hafta teknoloji dünyasını oldukça hareketlendiren Mobil Dünya Kongresi Barcelona’dan fırtına gibi geçti. Mobil Dünya Kongresinde birçok marka bir çok yeni akıllı telefon modelini ilk defa görücüye çıkardı. Bu yeni modeller arasında beklentileri karşılayanlarda vardı beklentilerin çok gerisinde kalanlarda ancak MWC 2014’de akıllı telefonlarda gördüğümüz su geçirmezlik özelliği bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Galaxy S5 ne kadar su geçirmez?

Galaxy S5 ne kadar su geçirmez?

Su geçirmeyen cep telefonu çok da yabancı olduğumuz bir tabir değil ancak su geçirmeyen akıllı telefonu ilk defa geçen yıl Sony Xperia Z yi piyasaya çıkardığında görmüştük ve oldukça tutulmuş akıllı telefon dünyasına yepyeni bir soluk getirmişti. Bu modaya Samsung’da son amiral gemisi olan Galaxy S5 de uydu ve Galaxy S5 su geçirmez olarak görücüye çıktı. Ancak Samsung’un yeni amiral gemisinin tam anlamıyla su geçirmez değil suya dayanıklı olduğunu diğer haberlerimizde de vurgulamıştık.

Su geçirmez akıllı telefonun öncüsü olan Sony ise Samsung’un su geçirmez yeni amiral gemisini pekte tehdit olarak görmüyor. Konuyla ilgili Sony Mobile CEO’su Ravi Nookala su geçirmezliğin öncüsü olarak diğer markaların yaptığı benzer özelliklerin kendilerini endişelendirmediğini aktarıyor. Sözlerine verdiği somut örneklerle devam eden Nookala yeni amiral gemileri Xperia Z2’nin IP58 sertifikasına sahip olduğunu ve bu sertifikanın anlamının 1 metre derinlikte süre kısıtlaması olmadan su geçirmez olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra Galaxy S5’in IP67 sertifikasına sahip olduğunu ve bu sertifikanın yalnızca 30 dakika su geçirmeme anlamına geldiğini aktarıyor. Bu da demek oluyor ki Sony’nin Xperia Z2’si Samsung’un Galaxy S5’ine göre su geçirmezlik anlamında bir adım önde yer alıyor.
Kaynak:Mynet

Share