Google asistan sesli hizmeti Türkiye’de!

Google Now’dan Türkçe sesli ve akıllı asistan hizmeti Türkiye’de!…
sony-z3-android-6-marshmallow

Artık Android telefonlarda “Ok Google” komutu sayesinde tamamen Türkçe olarak sesli asistanı kullanabiliyor ve Now kartları sayesinde sizin için kişiselleştirilmiş gündemi takip ediliyorsunuz. Google aslında birkaç aydır sesli asistanını Türkçe olarak deniyor ve gerekli ayarları yapan kişilere Türkçe olarak sesli asistanı kullanma imkanı sunuyordu. .

Google Now’dan Türkçe sesli ve akıllı asistan hizmeti Türkiye’de!…

Google, mobil cihazlarda sunduğu akıllı asistanı Google Now hizmeti nihayet Türkiye’de. ABD merkezli teknoloji devi Google, mobil cihazlarda sunduğu akıllı asistanı Google Now’ı ülkemizde kullanıma sundu. .

Artık Android telefonlarda “Ok Google” komutu sayesinde tamamen Türkçe olarak sesli asistanı kullanabiliyor ve Now kartları sayesinde sizin için kişiselleştirilmiş gündemi takip ediliyorsunuz. .

Google aslında birkaç aydır sesli asistanını Türkçe olarak deniyor ve gerekli ayarları yapan kişilere Türkçe olarak sesli asistanı kullanma imkanı sunuyordu. .

Geçtiğimiz günlerde de sesli asistan sistemi bazı kullanıcılarda aktif olmuş ancak Google henüz hizmetin resmi olarak ülkemizde başlatılmadığı açıklamasını yapmıştı. Bu kez Google Now resmi olarak Türkiye’de kullanıma sunuldu. Artık Now kartları sayesinde Google sayfasına geldiğinizde bulunduğunuz bölgedeki hava durumunu, tuttuğunuz takımın maç skorlarını, ilginizi çekebilecek haberleri hatta Spotify kullanıcısıysanız size önerilen şarkıları görebilirsiniz..

google-play-android

Now kartlarını özelleştirerek internetteki gereksiz içeriklerden sıyrılarak size hitap eden içeriklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca Google’ın sesli asistanı sayesinde telefonunuza Türkçe vereceğiniz komutlarla birçok şey yapabilirsiniz. .

Örneğin “İstanbul’da bugün hava nasıl?”, “Emirgan Korusu’na nasıl giderim?”, “30 dakika sonra beni uyandır”, “Dondurma İngilizce ne demek?”, “Galatasaray puan durumu” gibi komutlar ve sorularınıza hem sesli hem de görsel olarak cevap alabilirsiniz. .

Google Now’ı aktif etmek için Android telefonunuzdaki Google uygulamasında altta çıkan kart aracılığıyla Google Now’ı hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Eğer bir iOS cihaz sahibiyseniz yine Now kartlarını Türkçe olarak kullanabilirsiniz..

Share