Google Nexus One Piyasaya Çıktı

iPhone’a rakip olması beklenen Google’ın Nexus One isimli cep telefonu satışa çıktı. İşte Google’ın o telefonu ve teknik özellikleri…

Google'ın cebi satışa çıktı

Google’ın uzun zamandır merakla beklenen telefonu Nexus One, nihayet ABD’de T-Mobil operatörü aracılığıyla satışa sunuldu. iPhone ve Palm gibi akıllı telefon sektöründe ciddi bir rakip olacağı düşünülen Google Nexus One’a T-Mobile ile iki yıllık yeni bir anlaşma imzalayan ve aylık 80 dolarlık bir ödeme yapmayı göze alabilen kullanıcılar sahip olabilecek.

Google Nexus One’ın teknik özellikleri ise şöyle:

119mmx59.8mmx11.5mm ebatlarında olan Nexus One, 130 gram ağırlığında bulunuyor. 800×480 ekran çözünürlüğünde çalışan ve 100.000:1 kontrast oranına sahip olan Nexus One, ayrıca dahili 5 megapiksel kamerasıyla dikkat çekiyor. 2X dijital zoom yapabilen ve otofokus özelliğine sahip olan telefon, 720×480 piksel çözünürlüğünde video kaydedebiliyor.

Qualcomm QSD 8250 1 GHz model bir işlemciyle çalışan ve Android Mobile Technology Platform 2.1 işletim sistemiyle birlikte kullanıcılara sunulan telefon, ayrıca 512MB RAM ve 512MB dahili bir hafıza da içeriyor ve istendiğinde telefonun hafızası 32GB’a kadar yükseltilebiliyor.

GSM/EDGE, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 gibi bağlantı teknolojilerini kullanan Nexus One, 3G teknolojisini de destekliyor. 2G modunda 10 saatlik konuşma süresine sahip olan telefon, 3G bağlantısı kullanıldığında 7 saatlik bir görüşme yapabilmeye izin veriyor. 290 saate kadar standby konumunda çalışabilen Nexus One, 5 saate kadar 3G ile internete erişimi mümkün kılıyor.

işte resimler: burada

Share