Güney Kore 5G altyapısının planlarını yapıyor

Henüz birçok ülke hala 4G altyapısına geçmemişken bazı ülkeler şimdiden 5G çalışmaları için kollarını sıvadı. İngiltere, Güney Kore, Çin ve Japonya gibi ülkeler bunlardan bazıları.

Güney Kore 5G altyapısının planlarını yapıyor

Güney Kore 5G altyapısının planlarını yapıyor

Günümüzde ülkemizde 3G altyapısı kullanılırken ABD, Japonya, Kore ve birçok Avrupa ülkesinde 4G altyapısına geçilmiş durumda. Şimdiden bazı ülkeler 5.nesil mobil iletişim altyapıları için çalışmalara başladı. Geçtiğimiz günlerde İngiltere’nin 5G için bütçe ayırdığından sonra Güney Kore’de de 5G için çalışmalara başlandığı ortaya çıktı. Ülkedeki Samsung, LG, SK Telecem gibi birçok büyük firma bu işte görev alacak. Ayrıca bu çalışmalar için de yaklaşık olarak 1.4 milyar dolar gerektiği düşünülmekte. İlk etap çalışmalarını 2017 yılında tamamlamayı planlayan Güney Kore’de 2020 yılında kullanıcıya sunulması bekleniyor.

Güney Kore’nin komşularından olan Çin ve Japonya’da da benzer durumların görülmesi bekleniyor. LTE-A altyapısına ilk geçen ülke olan Güney Kore’de ve diğer 5G’ye geçen ülkelerde bu sayede 1Gbps’ye kadar internet hızı çıkabilecek. Bu bağlantı sayesinde 800MB boyutundaki bir video, film 1 saniyede inebilecek. Halen ülkemizde de kullanılmayan 4G’deki hız sınırının 1000 kat artacağı söylenmekte. Bazı ülkeler 5G çalışmalarına başlamasına rağmen hala ülkemide 4G altyapısı olmadığı ortada. Ayrıca ne zaman geleceği de merak konusu.
Kaynak:Mynet

Share