Hâlâ Samsung Galaxy Note 7 kullananlar varsa!

Samsung, inatla Galaxy Note 7 kullanmaya devam eden kullanıcılarını, yeni uygulaması ile iyice köşeye sıkıştırıyor.

Samsung‘un, pillerinin patlaması nedeniyle Galaxy Note 7 akıllı telefonlarını geri çağırması, bazı kullanıcılar için halen sorun olmaya devam ediyor. Örneğin Kanada’da, halen cihazların geri getirmeyen çok sayıda kullanıcı bulunduğu rapor ediliyor. Avrupa’da ise, telefonların yüzde 90’ının iade edildiği söyleniyor. Bu da, Samsung’un amacına Avrupa’da erişmek üzere olmasına rağmen, diğer bölgelerde zorlandığını gösteriyor.

Güney Koreli şirket, Yeni Zelanda’da ve Avustralya’da yaptığını, şimdi Kanada için de planlıyor. Şirket hafta içerisinde, 12 Aralık’tan itibaren batarya şarjı üzerindeki kısıtlamaların, Bluetooth ve Wi-Fi devre dışı bırakma gibi önlemlerin Kanada’da devreye gireceğini söyledi.

15 Aralık’tan itibaren ise, Note 7’yi kullanan Kanadalılar, artık arama, veri kullanımı veya kısa mesaj göndermek için hiçbir Kanada mobil şebekesine bağlanamayacak.

Avrupa’da ise, pilin şarj oranı, yeni bir güncelleme ile yüzde 30’a düşürülecek. Ama şimdilik, Avrupa için bir “bağlantı kısıtlamasından” bahsedilmiyor. Avrupa için alınan karar, 15 Aralık’ta devreye girecek.

Samsung Note 7 fiyaskosu, Samsung için hem halkla ilişkiler, hem de finansal açıdan büyük bir felaketti. Şirket, IT ve Mobil İletişim bölümünün üçüncü çeyrek gelirinin, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 düşüşle 22.5 trilyon Kore won’una (19.8 milyar dolar), işletme karının da yüzde 95 düşüş göstererek 100 milyar won’a indiğini duyurmuştu.

Share