HTC Windows Mobile 10’u desteklemeyecek!

HTC’nin bazı modelleri Windows’un yeni Taşınabilir Cihaz İşletim Sistemi Windows 10 Mobile’ı alamayacak.
HTC-Windows-10-guncelleme

HTC UK resmi Twitter hesabı üzerinden verilen bilgi, HTC 8X için Windows 10 Mobile Güncelleştirmenin sunulmayacağını doğruladı.

Ancak bu cevap da beraberinde çeşitli soru işaretlerini akıllara getiriyor. Bu Güncelleştirmenin sadece bazı Bölgelerdeki Kullanıcılar için sunulmayacağı da değerlendiriliyor.

Yetkilinin cevabı gelecekteki bir Güncelleştirme için Açık Kapı bırakıyor gibi gözükse de fazla ümitlenmemekte de fayda var.

Windows 10 Mobile’ın mevcut telefonlara dağıtılması an meselesi ve HTC’nin 8X’i yükseltmek gibi bir amacı olsaydı HTC; en azından bunun planları dâhilinde olduğunu söyleyebilirdi.

8S’in 4 GB’lik Dâhili Depolama Alanına sahip oluşu Windows 10 Mobile’ın Sistem Gereksinimlerinin gerisinde kalması anlamına geliyor.

Bu da cihaz için Windows 10 Mobile umutlarının azalması anlamına geliyor. Mevcut cihazların Windows 10 Mobile’a geçebilmesi için en az 8 GB Dâhili Depolama Alanına sahip olması gerekiyor.

Windows Phone 8X ve 8S 3 seneden eski telefonlar ve aslında HTC’nin bu telefonları yükseltmeyi planlamaması şaşırtıcı olmasa gerek.

Bununla birlikte Nisan’da HTC’nin yeni bir Windows Phone için Microsoft’la yakın çalışma içinde olduğu da iddia edilmişti.

Share