Huawei dünyanın en büyük üçüncü telefon satan ismi oldu

Strategy Analytics (SA) ve International Data Corporation (IDC)’nin paylaştığı, 2016 ilk çeyrek global akıllı telefon güncel pazar raporlarına göre Huawei, dünya çapında en çok akıllı telefon satan markalar arasında üçüncü sırada yer aldı.
huawei

Huawei’nin ilk çeyrek finans raporlarına göre, şirketin sevkiyat rakamları geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %44 oranında artarken, satış rakamlarındaki artış oranı ise %61 olarak gerçekleşti. IDC verileri, 2016 yılı ilk çeyreğinin sonunda, Huawei’nin %8,5 payı kazandığını ve bu oranla geçtiğimiz yıla göre %5 oranında artış sağlandığını gösteriyor. Yine IDC raporlarına göre Samsung’un akıllı telefon sevkiyatları %0,6 oranında artarken, Apple’ın aynı segmentteki ürün sevkiyatları ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %16,3 oranında düşüş gösterdi.

Şubat 2016 GfK verilerine göre Huawei batı bölgelerindeki ilk üç şirketten biri olma pozisyonunu korurken, artan pazar payı grafiği ile bazı ülkelerde ikinci sıraya yükselmeyi başardı.

IDC 2015 veri analizleri Huawei’nin küresel pazardaki orta-üst segment akıllı telefon satışları, (300 –500 dolar bandında yer alan ürünler) 2015 4’üncü çeyreğine göre %9 oranında arttı.

Share