Huawei P11 üç lensli arka kamerayla sınırları zorlayacak!

Huawei P11, üç lensli arka kamerayla gelebilir. P11’in arkasında Leica ile birlikte geliştirilmiş üç lensten oluşan, 40 MP çözünürlükte bir kurulum bulunacağı söyleniyor.

Huawei , P9 için optik ve kamera yazılımı oluşturmak için Leica ile ortaklık yapmaya başladığından beri rta seviye Honor cihazlarda dahi üst seviye kamera performansları görüyoruz.

Yeni bir sızıntı, Huawei’nin P serisi bir sonraki amiral gemisinin canavar gibi bir kamera kurulumuyla geleceğine işaret ediyor. Evan Blass ise Huawei’nin kreatif ajanslarından biri tarafından hazırlanmış olabileceğini belirttiği bazı görseller paylaştı.

Bu sızıntıya göre Huawei’nin yeni amiral gemisi P11, Leica tarafından geliştirilen 40MP çözünürlüğünde üç arka kameraya sahip olacak. Yeni kameralar, x5 optik yakınlaştırma sağlayacak. Ön kamerası ise 24 MP çözünürlükte olacak. Kameraların diyafram açıklıkları ve sensör boyutları henüz belli değil.

Huawei’nin yeni amiral gemisinde yeni sensör ve optik kurulumunun imkanlarından yararlanan bir de “Pro gece modu bulunacak. Bu mod ortam ışığının %100’ünden faydalanabilecek. Düşük ışık performansının akıllı telefon kameraları için hala sorun olması düşünüldüğünde, doğruysa bunun harika bir haber olduğunu söyleyebiliriz.

Huawei, fotoğraf kalitesini artırmak için cihaz üzerindeki yapay zekaya da güveniyor. Şirket, 2018 model P11’e güç verecek olan Kirin 970 işlemcisine entegre ettiği NPU (Sinirsel İşlemler Birimi) sayesinde işlemciyi zorlayan görüntü işleme görevlerini hafifletmeyi hedefliyor.

Görüntülerde Pro yapay zeka kamera asistanının sahne tanıma ve otomatik çerçeveleme gibi daha iyi fotoğraf çekilmesine yardımcı olan işlemler gerçekleştirdiği görülüyor. Asistanın başka tam olarak neler yaptığını bilmiyoruz.

Share