Huawei P9 ve Huawei P9 Plus tanıtıldı

Çinli teknoloji devi Huawei yeni nesil akıllı telefonları olarak piyasaya süreceği Huawei P9 ve Huawei P9 Plus isimli iki yeni modelini Londra’da gerçekleştirdiği dev bir etkinlikte görücüye çıkardı.

huawei-p9-vs-p9-plus

Türkiye piyasasında özellikle son günlerde adını daha sık duymaya başladığımız Çin merkezli teknoloji devi Huawei, Londra’da gerçekleştirdiği basın toplantısında yeni akıllı telefonları Huawei P9 ve Huawei P9 Plus modellerini peş peşe duyurdu. Büyük satış başarılarına imza atmaya devam eden Huawei P9 ve Huawei P9 Plus modelleri ile nasıl bir grafik yakalayacak şimdiden büyük merak konusu.

Londra’da gerçekleştirilen etkinlikle yeni akıllılıarını vitrine çıkaran dev şirket Huawei’nin yeni amiral gemi modeli Huawei P9, resmi olarak tanıtımı gerçekleştirilmiş oldu. Peki Huawei yeni akıllı telefonları neler, teknik özellikleriyle, fiyat bilgisiyle işte karşınızda Huawei P9 ve Huawei P9 Plus telefonların detayları…

Huawei P9 adlı amiral gemisi 5.2 inç Full HD IPS ekran, firmanın geliştirdiği Kirin 955 sekiz çekirdekli (dördü 2.5, dördü 1.8 GHz) işlemci ile geliyor. 32 GB depolama sunan alt modelde 3 GB RAM, 64 GB depolama sunan üst modelde 4 GB RAM var. microSD kartlar takılabiliyor. İlgi çekici olan özellik arkadaki çift 12 MP kamera alıcısı. Alman üretici Leica ile işbirliğine girilerek en iyi optikler kullanılmış. Lazer, kontrast ve derinlik hesaplaması kullanılarak hızlı odaklama gerçekleşiyor. Dual LED flaşlı arka kısımda kamera çıkıntısı yok. Bu yüzden optik titreşim kesmeye yer verilememiş. 3000 mAh batarya içeren cihazın USB Type C girişi üzerinden Dual-IC hızlı şarj desteği var. 10 dakika şarjla 6 saat konuşma yapılabiliyor. Kapasitesine göre fiyat sırasıyla 599 ve 649 Avro gibi yüksek değerler.

ÇİFT KAMERA SENSÖRÜYLE GELİYOR

Cihazın en dikkat çeken özelliklerinden biri hiç tartışmasız Leica kamera teknolojili çift kamera sensörü. 12 megapiksel arka yüz kameraya sahip olan Huawei P9’un ön yüzünde ise 8 MP dahili kamera bulunuyor. Arka kamerasında RGB ve Monochrome sensörleri beraber yer alırken, yüksek çözünürlükte görüntüler elde edebilmek mümkün hale geliyor.

Huawei-P9

2.5 GHz hızında çalışan HiSilicon Kirin 955 işlemciden güç alan Huawei P9’da grafik birimi olarak da Mali-T880 MP4 kullanılmış. 3 GB ve 4 GB olmak üzere iki farklı bellek modeliyle gelen cihazın ekranı ise 5.2 inç büyüklüğünde.

ŞARJ ÖMRÜ BİR GÜNÜ RAHAT ÇIKARIYOR

3000 mAh tipi bataryasıyla tam dolum sonrası kullanımda bir günü rahatlıkta devirebilen cihazda güvenlik de bir adım öteye taşınmış durumda. 4’üncü seviye parmak izi okuyucu sayesinde kullanıcılar parmak izleriyle telefonlarını daha güvende kullanabilecek.

SİZE EN YAKIN WiFi NOKTASINI GÖSTERİYOR

Akıllı WiFi özelliğiyle de dikkat çeken cihaz bağlantı noktalarının size olan mesafesini gösterebiliyor. Böylece size daha yakın olan bağlantıyı bulup daha hızlı bir şekilde internete girebilmek mümkün oluyor.

32 GB depolama hafızası dışında Android 6.0 Marshmallow işletim sistemi ile birlikte gelen Huawei P9’un çıkış tarihi 16 Nisan olarak belirlenirken, 6 farklı renkli modeli bulunan cihazın Avrupa fiyatı belli ama Türkiye fiyatı ise henüz belli değil.

HUAWEI P9 PLUS’IN TEKNİK ÖZELLİKLERİ, FİYATI

Huawei’nin ‘P9 Plus’ adını verdiği diğer telefonu da Huawei P9 ile benzer özelliklere sahip. Bir önceki modele göre daha geniş bir ekranı bulunan 5.5 inç’lik Huawei P9 Plus, iPhone 6S’lerin dikkat çeken özelliği 3D Touch’ın bir benzeri özelliğe sahip.

Press Touch adı verilen bu özellik sayesinde kullanıcılar ekrana daha fazla baskı uyguladıklarında pratik kısa yolların bulunduğu butonlarla karşılaşıyor.

Leica kamera teknolojili 12 MP çift kameraya sahip olan Huawei P9 Plus’ın ön yüzünde de otofokus özellikli 8 MP kamera yer alıyor. Özellikle selfie çılgınlığının had safhada olduğu günümüzde ön yüzdeki kameranın Huawei tarafından üzerinde fazlaca durulduğu dikkat çekiyor.

Share