Instagram’da ekran görüntüsü çeken yandı!

Instagram’da Hikayeler bölümünde görülen video ve fotoğrafların ekran görüntüsünü almaya çalışan kullanıcılar bu eylemi yaptığı anda görüntü sahibine bildirim mesajı gidecek!
instagram-reklam
Sosyal medyadaki en yaygın olarak kullanolan fotoğraf ve video paylaşım platformu olan Instagramkısa bir süre önce silinen mesajlar özelliğini kullanıma açmıştı. Snapchat’in ünlü olmasını ve yaygınlaşmasını sağlayan bu özellik yıllar sonra Instagram üzerinde kullanılabilir hale geldikten sonra küçük bir güncelleme aldı. Bu özellik sayesinde Instagram üzerinden DM’ler belli bir süre sonra kendini yok edecek şekilde gönderilebiliyor. Böylece mesajların içeriğindeki bilgiler kalıcı olmuyor ve kişisel bilgileriniz kopyalanıp dağıtılamıyor. Fakat bu mesajları karşı taraf tarafından görüldükten sonra silnecek şekilde yapılandırmış olsanız bile akıllı telefon veya tablet üzerinden ekran görüntüsü alındığı takdirde mesajların bir kopyası bu mobil cihazlara kaydedilebiliyor. İşte Instagram bu durumdan haberdar olmanız için yeni bildirim sistemini kullanmaya başladı.

Instagramda ekran görüntüsü çeken yandı

Instagram aracılığıyla DM üzerinden karşı tarafa bir kaybolan mesaj gönderdiğiniz zaman karşı taraf bu mesajın ekran görüntüsünü aldığında Instagram sizi durum hakkında bilgilendiriyor. Bu sayede izniniz olmadan kişisel bilgileriniz kopyalandığında haberdar olabiliyor ve gerekli tedbirleri alabiliyorsunuz.

instragram

Instagramın yeni özelliğinin ekran görüntülerinin alınmasını engelleyemiyor olması biraz hayal kırıklığı yaratıyor. Fakat ekran görüntüsü alınmasını engelleme işlevi Android ve iOS işletim sistemlerinde özel izinler gerektiriyor. Bu nedenle Instagram en azından durum hakkında kullanıcıları bilgilendirmeyi tercih etmiş olabilir.

Share