iOS 10.0.3 güncellemesi yayınlandı

Apple tarafından dün akşam saatlerinde dağıtımına başlanan iOS 10.0.3 güncellemesi ile bazı kullanıcıların yaşadığı hücresel bağlantı problemi çözülüyor. Bu güncelleme sadece iPhone 7 ve iPhone 7 plus için yayınlandı.

iphone-7-plus-fiyat

iOS 10.0.3 güncellemesi özellikle iPhone 7 ve iPhone 7 plus kullanan ABD’deki Verizon müşterilerinin yaşadığı hücresel bağlantı kopmalarına ve zaman zaman yaşanan sinyal kopmalarına çözüm sunuyor.

Apple iOS 10 sürümüne geçtikten kısa bir süre sonra 10.0.1’i yayınlamış, sonrasında iOS 10.0.2 güncellemesini dağıtmıştı. Fakat sorunların devam etmesi üzerine iPhone 7 ve iPhone 7 plus için iOS 10.0.3 güncellemesi dün akşamdan itibaren dağıtılmaya başladı. Eski iPhone kullanıcıları bu yeni güncellemeyi almıyor. Bu da eski bir iPhone kullanıcısıysanız bu yeni güncellemeyi görmeyeceğiniz anlamına geliyor. Güncelleme Türkiye’deki iPhone 7 ve iPhone 7 plus kullanıcıları için geçerli.

 

Apple’in bu yeni güncellemeyi bazı iPhone 7 sahiplerinin geçtiğimiz aydan itibaren cihazın LTE sinyalinin zaman zaman düşmesi, Google Haritalar veya Waze kullanmaya çalışırken “Servis Yok” ikonunun görünmesi sorunlarını bildirmeleri sonrası yayınladığı öğrenildi. Türkiye’de benzer sorunları yaşayan iPhone 7 ve iPhone 7 Plus kullanıcıları yer almıyor ama Verizon müşterilerinin yaşadığı sorunun büyük çaplı olması şirketi bu güncellemeyi yayınlamaya itmiş gibi gözüküyor. Verizon, Türkiye’de ve dünyanın çoğu ülkesinde kullanılan sistemden farklı bir şebeke protokolü kullanarak hizmet veriyor. Bazı kullanıcılar sorunun mobil operatörün ses ve veri iletişimini aynı anda işleme yönteminden kaynaklandığına inanıyor. Hatta Ayarlar uygulaması içinden “LTE’yi Etkinleştir” işlevini “Sadece veri” olarak işaretlemenin sorunu çözdüğü de söylenmişti. Türkiye’deki iPhone’larda bu şekilde bir ayar olmadığını belirtelim.

Yayınlanan güncellemenin 75 MB boyutunda olduğunu hatırlatalım. Güncellemeyi Ayarlar > Genel > Yazılım güncelleme bölümünden yapabiliyor. Eğer yurtdışından satın aldıysanız güncellemeyi bu şekilde yapabilir, yayınlanan yeni güncelleme ile sinyal ve GPS sorunlarına bir çözüm bulabilirsiniz.

Share