IOS twitter güncellemesini yayınladı

Twitter, tweet etkinliğinin görüntülenmesini sağlayan analiz verisine erişimi, iOS uygulaması için kullanıma sundu.

Twitter’ın tweet içi analiz özelliğini test etmişti. Şimdi bu özellik iOS kullanıcılarına sunuldu. Twitter’ın iOS uygulamasına gelen bu yeni özellik sayesinde kullanıcılar herhangi bir tweetin ayrıntılı görünümünde “Tweet Etkinliğini Görüntüle” yazısına tıklayarak o tweet ile alakalı veriyi görüntüleyebiliyorlar.
twitter-ios-guncelleme

(Gerçek Gündem) Twitter’ın iOS uygulamasında, bağlantı verisi web versiyonuna nazaran daha sadeleştirilmiş bir şekilde sunuluyor. Bu özellik sayesinde iOS uygulamasında kaç kişinin tweetteki bağlantıya tıkladığı, kaç kişinin genişletilmiş şekilde görüntülemek için tweete tıkladığı, kaç kişinin tweeti favorilerine eklediği, hatta kaç kişinin profil resminize ya da isminize tıkladığı görüntülenebiliyor. Ayrıca, toplam etkiler ve bağlantılar da görülebiliyor. Bununla birlikte, vurgulanan kısımlar tweetten tweete farklılık gösteriyor. Yani Twitter, tweetle ilgili hangi veriler dikkate değerse onları öne çıkarıyor. Bu veriler, retweetler için görüntülenemiyor.

TWİTTER RESMİ OLARAK DUYURMADI

Twitter’ın iOS uygulamasına gelen bu yeni özellik, Twitter mühendisi Ian Chan‘in (@chanian) konuyla ilgili attığı tweetsayesinde farkedildi. Buna karşın Twitter, şirket blogundan ya da Twitter hesabından bu özelliği resmi olarak duyurmadı. Ayrıca Ian Chan, kendisine bu tweet içi analiz özelliğinin Android’e ne zaman geleceği konusunda atılan bir tweete cevap olarak “yakın zamanda Android için kullanıma sunulacağını, ancak belirli bir tarihin olmadığını” söyledi.
Twitter, zaten uzun süredir reklamcılara ücret ödeyerek reklam yaptıkları tweetler hakkındaki verileri sunuyordu. Ancak “Analytics” servisi gelene kadar, bu özellik normal tweetler için kullanılabilir değildi.

Share