iPad ile Android arasındaki fark açılıyor

Tablet piyasasına yönelik yeni bir araştırma, geçtiğimiz yıl iOS’in önüne geçmeyi başaran Android’in 2013’te arayı biraz daha açtığını gösterdi. Apple, uzun süre lider olduğu piyasada tekrar zirveye çıkmak için 2014’te iPad Air’den başarı bekliyor.

iPad ile Android arasındaki fark açılıyor

iPad ile Android arasındaki fark açılıyor

Araştırma şirketi IDC’nin (International Data Corporation) yayımladığı yeni rapor, tablet piyasası büyüdükçe Android’in de payını artırdığını gösterdi. Yüzde 82’lik payla akıllı telefon piyasasını ‘esir alan’ Android, tabletin öncüsü ve uzun süre lideri olan iOS ile arasındaki farkı da açmaya başladı.

IDC raporunda, tablet piyasasının 2012’ye kıyasla 2013’te yüzde 50’den fazla büyüme gösterdiği belirtilirken, nakliyat oranı ise yüzde 53.5 artış yaşadı ve 221.3 milyon olarak gerçekleşti.

Android’in 2012’de yüzde 52 olan pazar payı bu yıl neredeyse yüzde 60’a ulaşırken, iOS yüzde 10’dan fazla eriyerek yüzde 45.6’dan yüzde 35’e geriledi. Küçük tablet rekabetinde Google Nexus 7 iPad mini’nin başarısını gölgelerken, payını yüzde 3.4’e yükselten Windows tabanlı Surface tabletler de Apple’dan az da olsa pay kapmayı başardı.

IDC raporunda, ‘küçük tabletlere olan ilginin son 24 ay içinde artış sergilediği, phablet’lerin de tüketicilerden ilgi gördüğü’ belirtildi. Raporda, Windows tabanlı tabletlerin Android ve iOS’ten yakın zamanda belirgin bir pay kapmasının beklenmediği ifade edildi.

IDC, 2017’de Android ve iOS tabanlı tabletlerin pazar paylarının sırasıyla yüzde 58.8 ve 30.6 olacağını tahmin ediyor.

IDC verilerine göre 2013’te Android ve iOS tabanlı tabletler arasındaki fark iyice açıldı.

Kaynak:ntvmsnbc

Share