iPhone 6, 9 Eylül’de tanıtılacak

Apple’ın yeni akıllı telefonu iPhone 6’yı duyurması muhtemel basın toplantısının tarihi kesinleşti. Firmanın yeni akıllı telefonu 9 Eylül’de ABD’de düzenlenecek etkinlikte tanıtılacak.

apple-iphone-6
Apple’ın 9 eylüldeki etkinlikte daha büyük ekranlı iPhone tanıtmasına kesin gözle bakılıyor.

Basın kuruluşlarına gönderilen davette 9.9.2014 tarihi ve ‘daha fazlasını söylemeyi dileriz’ ifadesi yer alıyor. Gönderilen davette etkinliğin Kaliforniya Cupertino’da düzenleneceği belirtiliyor. Etkinlik mekanı olan Flint Center ise Apple’ın şirket merkezine sadece 3 km uzakta.Bu mekanın özel bir anlamı da var: Flint Center firmanın 1984 yılında ilk Machintosh bilgisayarı tanıttığı yer olma özelliğini de taşıyor.

Beklentiler muhtelif

Yeni ürün duyuruları öncesinde birçok iddiaların ortaya atıldığı bir marka olan Apple ile ilgili beklentiler yüksek. iPhone 6 olarak tanımlanan yeni akıllı telefon modelinin biri 4.7 diğeri 5.5 inç olmak üzere 2 farklı boyutta olması bekleniyor. 2 model olacağı kesin olmamakla beraber iPhone’un ekranın büyüyeceğine kesin gözle bakılıyor.

Apple ile ilgili bir diğer iddia ise akıllı saat ile ilgili. Son yıllarda birçok firmanın yatırım yapığı bir alan olan giyilebilir teknolojiler alanında da Apple’dan ürün beklentisi çok fazla. Firmanın iPhone etkinliğinde muhtemel ismi iWatch olan akıllı saati tanıtması bekleniyor. Ancak bu ihtimal iPhone’un ekranının büyüme ihtimalinden daha düşük görünüyor. Yine de sürpriz yapmayı seven bir firma olan Apple’ın hangi ürünleri tanıtacağını önceden kestirmek zor.

Kaynak: Al Jazeera

Share