iPhone 6’nın fiyatı ne kadar olacak?

iPhone 6’nın fiyatının iPhone 5S’e göre 100 dolar daha pahalı olacağı öngörülüyor.

Akıllı telefon piyasası bu günlerde büyük bir merakla Apple’ın bir sonra ki amiral gemisi olacak iPhone 6’yı bekliyor. Dünya devi akıllı telefon üreticileri arasında yer alan Android telefonlarının başarılı temsilcileri Samsung ve HTC amiral gemilerini görücüye çıkardı. Hatta dünyanın birçok ülkesi ile beraber ülkemizde de raflardaki yerlerini alan teknoloji harikaları teknolojiyi yakından takip edenler tarafından büyük ilgi görüyor. HTC’nin One M8’i ve Samsung’un Galaxy S5 piyasada ki yerini almasına rağmen iOS işletim sisteminin tek temsilcisi Apple’ın yeni amiral gemisini ne zaman piyasada olacağıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmış değil.

iPhone 6’nın bu yıl içerisinde çıkacağı ön görülüyor ancak şirket hala daha sessizliğini koruyor. Apple’ın sessizliği dedikodu kazanlarının kaynamaya başlamasına neden oluyor. iPhone 6’nın teknik özellikleri ve fiyatı hakkında çıkan dedikodular iOS’çuları daha da heyecanlandırıyor.
iphone-6-fiyat

Dünya çapında bir global yatırım ve bankacılık firmasının analistlerinin tahminlerine göre; Apple’ın yeni amiral gemisi olacak iPhone 6 şuanda ki amiral gemisi iPhone 5S’e göre yaklaşık 200 TL daha pahalı olacağı sonucu ortaya çıkıyor. Apple yöneticileriyle de görüş alışverişinde bulunan analistler aldıkları geri dönüşler doğrultusunda yaklaşık 200 TL’lik bir artışın makul olacağını aktarıyor.

Bir diğer ön görü ise iPhone 6’nın iPhone 5S’e göre yaklaşık 200 TL daha pahalı olmasının iPhone’cuların bir başka Android cihaz tercih etmeyeceklerini ortaya koyuyor. Bu noktada alışkanlıkların ne kadar önemli ve etkili olduğunu da net bir şekilde görüyoruz.

Analistler son olarak 16 GB’lık iPhone 6’nın yaklaşık 2200 TL civarında olacağını ön görüyor.

Share