iPhone 6’nın maliyeti sadece 200 dolar

iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın fiyatı belli! Peki ya maliyeti?

Kısa süre içinde yani 26 Eylül günü Apple Store’da satışa sunulacak iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın fiyatı belli! Peki ya maliyeti? İşte detaylar…

Apple kullanıcısı tarafından paylaşılan bir videoda eğilen ve birçok akıllı telefon üreticisi tarafından dalga konusu olan iPhone 6 Plus, 2.649 TL ile 26 Eylül gününden itibaren ülkemizde açılan İstanbul Zorlu Center/Apple Store’da satışa sunulacak. 2.349 TL etiket fiyatıyla dikkat çeken iPhone 6’ya, 2.649 TL’den başlayan fiyatıyla iPhone 6 Plus eşlik ediyor.
iphone-6-fiyat

Birçok Apple/iPhone kullanıcısına göre fiyatı oldukça yüksek görülüyor. Gelelim, bu etiket fiyatlarının altında yatan maliyet kısmına.

Daha önce de yine maliyetler konusunda araştırmalar yapan IHS, iPhone 6 ve iPhone 6 Plus’ın maliyetini ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalara ve çeşitli sağlam kaynaklara göre bir adet iPhone 6, Apple’a 200 ila 247 Dolar arasında bir fiyata mal olmuş. iPhone 6 Plus’ın maliyetleri ise, şaşırtıcı. Daha büyük bir ekrana sahip olmasına karşın maliyeti yalnzca 216 ila 263 Dolar arasında.

Hazır büyük ekran demişken LG Display ve Japan Display’e göre, iPhone 6’nın ekranı 45 Dolar, iPhone 6 Plus’ın ekranı ise 52.5 Dolar’a gelmiş.
Kaynak:Gerçek Gündem

Share