iPhone 6S’e Rakip HTC Aero!

HTC, One M9 modeli ile elde edemediği başarıyı farklı yollardan arıyor. Önce One M9+ modeli resmiyet kazandı.

HTC, One serisiyle deyim yerindeyse hayat buldu. Önce M7 ve sonrasında M8 ile büyük satış miktarları yakaladı ve isminden sıkça söz ettirdi. Ancak eksik bıraktığı gelişmeler ve tasarım detaylarının yenilik almamasıyla M9 eleştirildi. Böylece M9 beklentilerinin altında kalmış oldu.

HTC One M9 özellikle parmak izi okuyucusunun olmaması ile kullanıcı kaybı yaşadı. Günümüzde iPhone 5S ile mobil tarafta hayatımıza giren parmak izi okuyucu sistemi, artık firmaların bir ritüeli haline gelmek zorunda kaldı. Zira iPhone 5S ve sonrasında kullanıcıların olumlu deneyimi, tüm kesimleri etkilemiş oldu.

htc-aero

Her ne kadar HTC, M8 modelinde büyük eleştiri alan arka kamera güncellemesini, beklentiler doğrultusunda yapsa da ne yazık ki yeni kullanıcılar elde edemedi. Bu sebeple piyasa taleplerini karşılamak için hemen bir güncelleme ile M9 Plus isimli bir model duyurdu. Bu model ile ekran ve parmak izi okuyucu özelliği eklemeleriyle dikkat çekti ancak ilk etapta Asya pazarından kalması, yine talebi söndürmüş oldu. Ayrıca parmak izi okuyucu için eklediği ‘işlevsiz’ mekanik home tuşu benzetmesi, alay konusu haline geldi.

Tüm bunların ardından HTC’nin, farklı bir ürün ailesi oluşturma planları üzerinde çalıştığı düşünülüyor. Ünlü sızıntı kanallarından olan evleaks tarafından öne sürülen iddiaya göre HTC, yılın son çeyreğinde yepyeni bir One ailesi getirecek.

HTC Aero için teknik öngörüler ise HTC One M9+ ile paralel bir düzeyde şekilleniyor. Bilindiği gibi HTC One M9+ özellikleri 5,2 inç Quad HD( 2K ) ekran, 2840 mAh batarya, 20 mega piksel çözünürlüğe sahip Duo kamera ve parmak izi okuyucu şeklinde sıralanıyordu.

iPhone 6S’e Yeni Rakip!

HTC Aero için tahmini çıkış zamanı Ekim 2015’i işaret ediyor. Bu tarihte resmiyet kazanması kuvvetle muhtemel durumda. Zira aynı aylarda iPhone 6S modeli de piyasalarda yer etmeye başlamış olacak. Böylelikle HTC kanadından, iPhone 6S’e karşı güçlü bir rakip çıkartılmış olacak.

Şu an için aktarılanlar kısmen dedikodu seviyesinde. Ancak HTC’nin içinde bulunduğu olumsuz havayı böyle bir atılım ile dağıtmak istemesi de şaşırtıcı olmuyor.

Share