‘iPhone artık eski bir telefon’

BlackBerry’nin CEO’su Thorsten Heins, Apple hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'iPhone artık eski bir telefon'

‘iPhone artık eski bir telefon’

BlackBerry’nin CEO’su Thorsten Heins, Apple hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. BlackBerry Z10 ve Q10 modelleriyle akıllı telefon piyasasında iyi bir pay kapmayı hedefleyen BlackBerry, iPhone’un yenilik alanında artık geri kaldığını ve 2007’de çıkan devrimsel tasarıma sahip ilk modelden bu yana büyük bir gelişme sağlayamadığını belirtti.

Apple’ın iPhone ve Android tabanlı akıllı telefonların yükselişiyle piyasada büyük güç kaybeden BlackBerry, yeni telefon modelleri ve artan hisse değeriyle yeniden dirilmeye başladı. İki yılı aşkın bir Ar-ge sürecinin sonunda teknoloji dünyasına sunulan Z10 ve Q10 modelleriyle akıllı telefon rekabetine ortak olan BlackBerry’nin CEO’su Thorsten Heins, Apple’ı hedef alan ilginç açıklamalarda bulundu.

Australian Financial Review sitesine açıklamada bulunan Heins, 2007’de piyasaya sürüken iPhone’un, ‘yenilik sunmak konusunda artık yeterli olmadığını’ söyledi.

Heins, “Apple, piyasaya dokunmatik cihazlar sunarak harika bir iş çıkardı… Kullanıcı arayüzü ve tasarımla da çok bir iş başardılar. Bu kadar başarılı olmalarının sebebi bu ve buna saygı duyuyoruz… Bugün sektörde yenilik hızı çok yüksek ve bu hıza ayak uydurmazsanız yerinizi başkası alabilir. Bu açıdan baktığınızda, iPhone’daki kullanıcı arayüzü beş yıllık” dedi.

 

Kaynak:ntvmsnbc

Share