iPhone kullanıcılara iOS 9 uyarısı!

Apple, iOS 9 işletim sistemini küresel çapta dağıtmaya başladı. Dün akşam saat 20.00’da başlayan dağıtım iPhone 4s ve sonrasındaki tüm cihazlara ulaştırıldı. Peki iOS 9 güncellemesi iPhone 4s ve iPhone 5’e gerçekten yüklenmeli mi?

İki sene önce iOS 7 güncellemesinin duyurulmasından hemen sonra iPhone 4 kullanıcıları önemli sorunlarla uğraşmak zorunda kalmış ve telefon temel fonksiyonlarını bile yerine getiremez hale gelmişti. Daha sonra bu sorun kısmen düzeltildi ancak iPhone 4 kullanıcıları telefonlarını kullanamaz hale geldi.

ios-9

Ardından geçtiğimiz sene yayınlanan iOS 8 sürümüyle iPhone 4s kullanıcılarının önemli bir bölümü benzer şikayetleri dile getirdi. Şimdi ise iOS 9 güncellemesi ile Apple yine karşımızda. iOS 9 güncellemesi iPhone 4s ve iPhone 5 modellerine de dağıtıldı. Peki bu modeller gerçekten güncellenmeli mi?

Bize soracak olursanız eğer iPhone 4s veya iPhone 5 kullanıyorsanız iOS 9 güncellemesi için acele etmeyin. Yerli ve yabancı forumlardan ve Apple’ın kendi destek forumundan gelişmeleri takip etmekte fayda var. Şayet güncellemeyi yaparsanız daha önceki güncellemelerde olanlardan yola çıkarak telefonunuzu kullanamama ihtimaliniz olduğunu hatırlatalım. Arayüz ve harici uygulamaların performansı konusunda şüpheci davranmakta fayda var. Apple geçtiğimiz günlerde iOS 9.1 güncellemesinin sinyallerini zaten verdi ancak bu güncellemenin ne zaman geleceği henüz bilinmiyor.

Share