iPhone özüne dönüyor

iPhone 5 hakkındaki yeni iddialarda farklı bir kasa ve tabii ki daha iyi çeken bir anten var.

Çin uyruklu bir kaynağın verdiği bilgilere göre iPhone’un ileride çıkaracağı 5. telefonu olacak olan iPhone 5’in arka yüzü için alüminyum bir yapı düşünülüyor. Bu hamlenin iPhone serisini 5. telefon ile birlikte köklerine döndüreceği, ayrıca telefonun daha sağlam ve daha hafif olacağı düşünülürken, telefonun anteni için de alüminyum malzeme kullanılacak olması muhtemel.

iPhone özüne dönüyor

iPhone özüne dönüyor

Şu andaki iPhone’lara bakacak olursak, sinyal alma bölgesinin telefonun arka kısmında Apple logosunun hemen altında olduğunu görebiliriz. iPhone 5’te gerçekleştirilmesi beklenen düşünce ise bahsettiğimiz bu noktayı Wi-Fi alıcısı yapmak ve bu sayede mobil sinyal alma gücünü yükseltmek.

iPad 2’de kullanılan Cortex A9 tabanlı A5 çift çekirdekli işlemcinin iPhone 5’te de kullanılacağına dair söylenti, Android ile Apple arasındaki rekabetin daha da kızışacağının da bir nevi habercisi… iPhone 5’in ne zaman piyasaya sürüleceğine dair kesin bir tarih yok, fakat ürünün çıkışının önümüzdeki Haziran ayı gibi kesinleşmesi bekleniyor.

Share