iPhone’u kıralım mı kırmayalım mı?

iPhone’u kıralım mı kırmayalım mı? Kırarsanız ne kazanırsınız, ne kaybedersiniz? İşte cevaplar…

iPhone’un çok kullanışlı olmasının önemli bir nedeni de şüphesiz ona uygulamalar yükleyebilmeniz. Bu uygulamalar oldukça faydalı olsalar da App Store’daki tüm uygulamalar ücretsiz değiller. Bu da kullanıcıların uygulamaları yüklemeye dair alternatif yollar bulmasına yol açıyor.

iphone'u kırsak mı kırmasak mı

iphone'u kırsak mı kırmasak mı

iPhone’u ‘jailbreak’ adı verilen yöntemle kırarak ücretli programların kırılmış sürümlerini iPhone’a yüklemek, ücretli programları ücretsiz kullanmak veya App Store’da olmayan programları edinmek mümkün hale gelebiliyor.

Bir iPhone’u Jailbreak’lemek ise şaşırtıcı bir biçimde kolay. Örneğin JailbreakMe adındaki hizmet ile sadece parmağınızı sürükleyerek bunu yapabiliyorsunuz. Peki iPhone’u kırmalı mı, kırmamalı mı? Yazımızda iPhone’u kırmanın avantajlarını ve dezavantajlarını sizlerle paylaşıyoruz.

Avantajları

Bu tür programları kullanmanın en önemli avantajı herkesin farkında olduğu gibi ücretsiz olmaları. Jailbreak’li bir iPhone ile üçüncü parti uygulamalara erişebilir, düzgün bir şekilde çalışan kırılmış uygulamalar yükleyebilirsiniz.

Üçüncü parti uygulamalar, iPhone için tasarlanmış ancak App Store’da mevcut olmayabilen programlar. Bu tür uygulamalar sayıca oldukça çok ve aradığınızda muhtemelen faydalı uygulamalar bulacaksınız.

Dezavantajları

Kırılmış iPhone uygulamaları kullanmanın ve iPhone’unuzu kırmanın birkaç dezavantajı var. Bunlardan en önemlisi iPhone’unuzu kırmanın cihazınızı garanti kapsamı dışında bırakacağı. Ancak servise götürmeden önce telefonu temizleyip stok ayarlarını yükleyerek bunu aşmak mümkün olabilir.

Kırılmış uygulamaları yüklemenin diğer bir dezavantajı ise App Store’dan gelmeyen uygulamaların telefonunuzda güvenlik açıklarına ve virüs bulaşmasına neden olabileceği. Ancak bunun nadir bir durum olduğunu söylemeliyiz.

Son bir dezavantaj ise kırılmış uygulamalara bir güncelleme çıktığında bunu hemen kullanamayacak olmanız. Kullandığınız uygulamanın hack’lenmiş sürümünün güncellenmesini beklemek zorundasınız.

Share