işte Sharp’ın yeni telefonları

Japon teknoloji devi Sharp, yeni model akıllı telefonlarını duyurdu.

Sharp 1912 yılında kurulmuş çok eski bir elektronik firma ve ne zamandır müthiş bir rekabet bulunan akıllı telefon pazarında ben de varım demek istiyor.

sharp-akilli-telefon

Sharp’ın yeni akıllı telefonları da ilginç tasarımlara sahip. Telefonlarla ilgili tek kötü taraf ise fiyatlarının muadillerinden daha pahalı oluşu. Ancak buna rağmen firma telefon satışlarıyla Dünya genelinde iyi bir pazar elde etmek istiyor.

Sharp’ın yeni model telefonunun ismi Aquos mini SHV31. Telaffuzu biraz zor bir isim seçmiş olsalar da telefonun en önemli özelliği ekranla kasanın en-boy oranının birbiri ile eşit olması. Telefonun özellikleri ise şunlar: Snapdragon 801 yonga seti.

Yongasetinde 4 adet Krait 400 işlemci ve Adreno 330 grafik işlemcisi bulunuyor. Telefonun ekranı 4.5 inç, ekran çözünürlüğü ise 1920×1080. SHV31’in arka kamerası ise 13 megapiksel .

Telefonda 2120 mAh batarya kullanılmış. Sharp’ın IGZO(İndiyum Galyum Çinko Oksit) adını verdiği teknoloji ile telefon 3 güne kadar kesintisiz bir şekilde çalışıyor.  IGZO 1995 yılında Tokyo Teknoloji Enstitüsü profesörü Hideo Hosono tarafından icat edilen şeffaf, esnetilebilen oksit yarı iletken olan bir malzemeden oluşuyor.IGZO ekranların en büyük özelliği daha ince, daha aydınlık ve daha parlak görüntü vermesi, geleneksel LCD ekranlardan daha az enerji tüketmektedir. Sharp firması, 2012 yılının son çeyreğinde 7, 10 ve 32 inch IGZO panellerin seri üretimini yaptığını daha önce duyurmuştu.

Sharp-Aquos-mini-SHV31

Telefon ayrıca su geçirmez bir yapıya sahip. Nostaljik bir görümüme sahip olan telefonların şimdilik 4 renk seçeneği bulunuyor. Ne zaman ve hangi fiyata satışa sunulacağı konusu ise henüz net değil.

Share