Kodak’tan yeni akıllı telefon geliyor!

Fotoğraf dünyasının popüler ismi Kodak, yeni akıllı telefonunu duyurmaya hazırlanıyor. Tanıtım tarihi 20 Ekim olarak açıklandı.
kodak-akilli-telefon

Kodak markası tüm dünyada fotoğraf alanında tanınıyor. Marka, dha önce Kodak IM5 adlı bir akıllı telefonla karşımıza çıkmıştı. Geçtiğimiz yıl CES 2015’te duyurulan telefonun ardından şimdi yenisi geliyor.

Markanın resmi Twitter hesabında paylaşılan fotoğrafta, Kodak logosu taşıyan bir akıllı telefon ve 20 Ekim tarihi yer alıyor. Söz konusu cihaz hakkındaki detaylar şimdilik bu kadarla sınırlı. Haberi ilginç kılan detay ise, görselin Twitter’dan kısa süre içerisinde silinmesi. Ancak internet sitesinde ilgili görsel halen yayınlanıyor. İlgili görseli aşağıda görüntüleyebilirsiniz.

Geçtiğimiz yıl duyurulan Kodak IM5 modeli, orta seviyede teknik özelliklere sahipti. 1.7 GHz hıza sahip bir MediaTek yonga kullanan telefonun satış rakamları paylaşılmamıştı. Ancak firmanın ilk modelde iddialı olmaması, ikinci modelde de aynısı olacağı anlamına gelmiyor.

Özellikle 2016 yılında akıllı telefonların kamera özelliklerinde ciddi iyileştirmeler yaşandı. Çift kamera teknolojisine geçilmesi, fotoğraf alanında prestijli bir marka olan Leica’nın Huawei ile partner olması gibi konular Kodak’ı harekete geçirmiş olabilir. Duyurulacak yeni telefonun teknik özellikleri henüz bilinmese de kamera odaklı bir akıllı telefon olacağına kesin gözle bakılıyor. Ancak şimdilik 20 Ekim tarihine kadar beklemek gerekiyor.

Share