LG Amerika’da üçüncü oldu

LG Amerikan mobil pazarında en yüksek satış yapan üçüncü marka haline geldi.

Son iki Google Nexus cihazını da üreten LG, son raporlara göre Amerika Birleşik Devletleri’nde en büyük üçüncü Android OEM üreticisi oldu.

Verilere bakıldığında LG mobil pazarda üçüncü olurken, ikinci olarak Samsung ve birincilik koltuğunda ise Apple bulunuyor. Bu önemli bilgilere ek olarak Android işletim sisteminin 2013 yılı satış grafiğinde de yükselme var. Android geçtiğimiz yıl yüzde 3.9 oranında olan satış başarısını yükseltmiş.

LG mobil pazarda sadece Amerika’da olmak üzere, yaklaşık olarak yüzde 7’lik bir artış elde etmiş. Bu oran Eylül 2013 ile biten üç aylık çeyreğe ait. Bir önceki yılın göre yapılan en büyük satış da bu döneme denk geliyor.

Kantar Worldpanel ComTech’in paylaştığı verilere göre ilk akıllı telefonunu satın alacak olan müşteriler genellikle T-Mobile, Sprint ve MNVO üzerinden LG ürünlerini tercih ediyor. İlk olarak yönelinen cihaz ise Optimus L9. Telefon özellikle de T-Mobile’dan kontratsız olarak satın alınmış. Verizon cephesinde ise Optimus L4 yükselişe en büyük katkıyı sağlamış.

lg-optimus-g-pro

lg-optimus-g-pro

Bu arada Android, bahsi geçen ürünlerin de desteği ile Eylül 2013’te biten üç aylık çeyrekte yüzde 57.3’lük paya sahip. Android’i yüzde 35.9 ile Apple iOS işletim sistemi takip ediyor. Windows Phone ise Lumia 521’in yüksek satış grafiğinin de katıkısıyla yüzde 4.6’lık bir artış yakalamış.

En başarılı dağıtımcı olarak öne çıkan Verizon ise, Eylül 2013’te sona eren çeyrekte, akıllı telefonların yüzde 34.9’unu satan isim haline gelmiş. Bu sa yaklaşık olarak yüzde 6.8’lik bir artış anlamına geliyor. AT&T yüzde 22 ile ikinci, T-Mobile ve Sprint yüzde 14.4 ve yüzde 14.2 ile üçüncü ve dördüncü olarak listeye yerleşiyor.
Kaynak:Mynet

Share