LG’den akıllı telefonlar için şok karar

Güney Kore’nin en büyük iki teknoloji markasından biri olan LG, akıllı telefonlar pazarına dair şok bir karar almaya hazırlanıyor.

LG’den akıllı telefonlar için şok karar

LG’den akıllı telefonlar için şok karar

Ezeli rakibi Samsung’un akıllı telefonlar pazarındaki hakimiyetine karşın LG, çok büyük Pazar paylarına bir türlü ulaşamamıştı. Son dönemde yenilikçi işlere imza atarak vitrindeki isimlerden biri olan şirket, LG G Flex ve G2 modelleri ile mobil dünyanın en popüler ürünlerinin arkasındaki marka olmuştu.

G2 başarılı satış rakamlarına ve pazarda kullanıcılardan çok olumlu geri dönüşler almasına rağmen Güney Kore medyası LG’nin şok kararını konuşmaya başladı. Buna göre şirket, mobil dünyadaki ısrarını nispeten azaltacak ve daha karlı olan televizyon sektörüne ağırlık verecek.

Bu durum kısa sürede bir takım hamleleri beraberinde getirmeyecektir muhtemelen ki şirket yöneticilerinden gelen açıklamalar, LG’nin en azından mobil dünyadaki mevcut pozisyonunu korumak istediğine işaret ediyor ancak üretim sürecinde bir takım işten çıkarmalar yaşanabilir. ARGE harcamalarında ise çok ciddi bir kesintiye gidileceğini düşünmüyoruz. İlerleyen günlerde konuya dair daha somut bilgiler ortaya çıkacaktır fakat şu bir kesin ki bu işe en çok Sony, Huawei, ZTE gibi Apple’ın ve Samsung’un ardından gelen isimler sevinecek.
Kaynak:Mynet

Share