Microsoft düşük maliyetli tabletler hazırlıyor

Piyasadaki düşük maliyetli Android tabletlere rakip sunmak isteyen Microsoft’un düşük fiyatlı yeni tabletlerini yakında piyasaya süreceği açıklandı.

Nisan ayında firmanın başına geçen Satya Nadella liderliğinde köklü bir değişim sürecine giren Microsoft, Windows işletim sistemli ürünlerini daha fazla kullanıcıya ulaştırmaya kararlı görünüyor. Yeni politikası gereği mobil cihazlara öncelik veren firma, çok yakında düşük maliyetli tabletlerini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Dün Washington’da düzenlenen Worldwide Partner Conference 2014 kapsamında konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Microsoft yetkilisi Kevin Turner, firmanın piyasaya oldukça düşük fiyatlı tabletler sürmeye hazırlandığını söyledi.

microsoft-tablet

Fiyatları 100 dolar civarında olması beklenen yeni tabletler hakkında konuşan Kevin Turner bu tabletlerin Microsoft tarafından değil, firmanın beraber çalıştığı farklı üreticiler tarafından geliştirileceğini açıkladı. Microsoft‘un Çin’deki ortaklarıyla beraber yeni Windows tabletler üzerinde çalıştığı yönünde çıkan söylentileri doğrulayan bu açıklamada, Windows 8.1 işletim sistemiyle çalışan ve 250 dolara satılacak olan yeni notebookların da piyasaya sürülebileceği duyuruldu. Firmanın tablet alanında attığı bu önemli adımla, piyasadaki düşük fiyatlı Android tabletlerle rekabet etmeyi amaçladığı söyleniyor.

Kaynak:Mynet

Share