Microsoft, Klavye uygulaması SwiftKey’i satın aldı!

Dünyanın 1 numaralı klavye uygulaması SwiftKey artık Microsoft‘un.

microsoft-swiftkey-aldi

Microsoft, iOS ve Android platformlarının en popüler klavye uygulamalarından birisi olan SwiftKey’i 250 milyon dolar karşılığında satın aldı.

Satın alımın Microsoft açısından 3 önemli sebebi mevcut ve bunların içerisinde SwiftKey’in klavye kısmı en son sırada yer alıyor. Ne de olsa Microsoft’un Windows Phone’lara yönelik geliştirdiği ve yakın zamanda iOS ve Android’e de aktarılması beklenen Word Flow sanal klavyesi oldukça başarılı bir klavye. Ki zaten SwiftKey’in de Word Flow’a entegre edilmesi planlanıyor.

Satın alımın ikinci önemli sebebi, MS’in rakip ekosistemler içerisindeki yazılım ve servislerini arttırma adımlarından birisi oluşu. Malum yazılım devi bundan önce de benzer şekilde Sunrise ve Acompli uygulamalarını şemsiyesi altına almıştı. Keza Garage programı bünyesinde App Store ve Google Play’e uygulama geliştirmeyi de sürdürüyor.

Bill-Gates-temiz-enerji

SwiftKey ekibinin en önemli başarımlarının başında yapay zeka araştırmalarına yönelik projeleri geliyor. Ki zaten bundan kısa süre önce kelimeleri tahmin etmek için standart algoritmalar yerine sinir ağı kullanan bir Android klavye için düğmeye bastıklarını açıklamışlardı. İşte satın almayla birllikte SwiftKey ekibi de Microsoft’un araştırma ekibine katılacak ki bu da önemli bir alanda teknoloji transferi anlamına geliyor. Tabii işin bir de klavye üzerinden veri toplama kısmı var ki, bu da zaten PC pazarında %90’ı aşkın pazar payına sahip olan Windows ile sıkıntısız biçimde verilerimize erişebilen Microsoft’un mobil kanattaki sıkıntısını da bir dereceye kadar giderebilecek oluşu demek.

 

Share