Nokia akıllı telefon pazarına dönmüyor!

Cihazlar ve servisler bölümü Microsoft tarafından satın alınan Nokia’nın telefon pazarına döneceği iddiaları bir süredir gündemdeydi.

Ancak şirketten yapılan resmi açıklamada bu iddiaların doğru olmaduğı bildirildi.

Eylül 2013’te Cihazlar ve Servisler Bölümü Microsoft tarafından satın alınan Nokia’nın akıllı telefon pazarına döneceği yönündeki iddiaları geçtiğimiz günlerin en sıcak başlıklarından birisini oluşturmuştu. Re/code sitesinin isimsiz kaynaklara dayandığı haber NOKIA şirket’i tarafından resmen yalanlandı.

Nokia-dukkan

Net dille yalanlama

Nokia’nın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada, şirketin 2016 yılında akıllı telefon pazarına döneceği yönündeki iddialar kesin bir dil ile yalanlanırken, bu yöndeki haberlerin gerçeği yansıtmadığının ve itibar edilmemesinin gerektiği bildirildi.

Ekonomik kaygılar

Böyle haberlerin ortaya atılması ve sonrasında resmi yalanlama haberlerinin birçok örneğini ülkemizde ve Dünya’da sıkça görüyoruz. Bu belki de bir taktik olabilir ancak şuan için görüldüğü kadarıyla o yönde bir adım atılmış değil. Geçtiğimiz haftaki iddiaların kaynaklarından nasıl bir hamle geleceği ise şuan merak konusu…

Share