Nokia Lumia artık Microsoft Lumia olarak satılacak

Nokia Lumia markası yoluna Microsoft Lumia olarak devam edecek.

Nokia markasının tasfiyesi başladı. Geçtiğimiz Nisan ayı içinde Microsoft tarafından satın alınan Nokia’nın Mobile departmanı ile birlikte telefon üretimi Microsoft’a geçmiş oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre Microsoft, yeni Lumia modellerinde Nokia’nın isimlerine yer vermeyeceği ve Windows Phone işletim sistemli yeni modellerde Microsoft Lumia adını kullanacağı iddia edilmişti.

nokia-microsoft-lumia

İddialı doğrulayan gelişmeler dün itibariyle gerçeğe dönüştü. Microsoft, şuan piyasada olan Nokia Lumia modellerinin satışına ve desteğine devam edecek. Nokia’yı tamamen ortadan kaldırmayı düşünmeyen Microsoft, çeşitli alternatif metodları devreye sokmayı planlıyor. Lumia markasının geleceğiyle ilgili açıklama yapan Telefonlardan Sorumlu Pazarlama Kıdemli Başkan Yardımcısı Tuula Rytilä, Microsoft’u bir çatı gibi konumlandırdıklarını ve Nokia markalı yeni uygulamalarında bu şemsiye altında yer alacağını açıkladı. Nokia sitelerinin Microsoft sitelerinde yönlendirildiği gibi yeni gelişmelerinde gelişmelerin olabileceğini değinen Tuula Rytilä, Microsoft Lumia cihazlarının ne zaman ortaya çıkacaklarını belirtmedi ancak Microsoft’un Christmas öncesi bir etkinlik düzenlemesi bekleniyor. Ayrıca Ocak ayında düzenlenecek olan CES ve Şubat ayındaki MWC etkinlikleriyle birlikte Microsoft Lumia cihazlarını görebilme ihtimalimiz oldukça yüksek.

Microsoft’un tüm bilgisayar ve dizüstü bilgisayarda yer alma stratejisinin ardındın da ibreyi mobil cihazlara çevirdiğini söylemek hiç de yanlış bir çıkarım olmaz. Israrla pazarda üçüncü işletim sistemi olarak piyasada tutulan Windows Phone için, önümüzdeki dönemde zirveye oynayacak adımlar gelebilir.

Share