Nokia’dan yeni tarayıcı

Nokia’nın geliştirdiği yeni web tarayıcı, kullanıcıların en büyük şikayetini tarihe gömecek.

Telefon devi Nokia, akıllı telefon pazarında kaybettiği payı yeniden kazanmak için kolları sıvadı. Nokia kullanıcılarının en çok şikayet ettiği konuların başında ise telefondaki yavaşlık geliyor.

yeni nokia web browser

yeni nokia web browser

Buna gidermek için çareler arayan Nokia, ilk önce tarayıcısında değişiklik yapmaya çalışacak;.web içeriğinin daha hızlı yüklenip görüntülenebilmesi için bir çeşit sıkıştırma teknolojisi kullanacak. Yakında piyasaya çıkacak telefonları olan C2-05 ve X2-05’te yeni bir tarayıcı kullanacak olan firma, kendine ait bu sıkıştırma teknolojisini de tarayıcıya entegre edecek.

Sistemin mantığı şu şekilde olacak: Web sayfasının içeriği sıkıştırılacak, telefona aktarılacak ve orada uygun formata çevrilip ekrana yansıtılacak.

Planlamada bundan sadece hızlı bağlantıları olanlar değil, yavaş bağlantıya sahip olanlar, kota problemi olanlar da olumlu olarak faydalanacaklar ve daha hızlı görüntülenen web sayfaları elde edecekler.

Belirttiğimiz telefonlar, Nokia’nın düşük fiyatlı ve entegre sosyal ağlarla gelen telefonları olacak. Maliyet fiyatının vergiler ve ek masraflar hariç 150 TL’ye tekabül ettiği bildirildi. Ülkemizdeki satış fiyatlarını da yakında göreceğiz.

Share