Pazarın Lideri Nokia

Windows Phone 8 yüklü yeni akıllı telefonları ile eski parlak günlerin sinyalini vermeye başlayan Nokia, yeni modelleri ile ürün yelpazesini genişletiyor.

Pazarın Lideri Nokia

Pazarın Lideri Nokia

Ani bir kararla Symbian ve MeeGo projelerini askıya alan ve Stephan Elop’un çok eleştirilen kararları ile geçmişte yapılan tüm yatırımları deyim yerindeyse çöpe atan Nokia, yeni bir çizgide yoluna devam ediyor.

Microsoft’un mobil alandaki en ciddi destekçisi olan Finlandiya’lı üretici, Lumia 920, Lumia 820 gibi üst düzey Windows Phone 8’li modelleri ile pazarda yoğun ilgi görüyor. Geçmişinden sadece alışıldık yüksek Nokia kalite çizgisini devam ettiren Nokia, alanında büyük bir yüzde ile liderliği sürdürüyor.

Windows Phone 8’li akıllı telefonlar pazarındaki payı %80 seviyesinde olan Nokia, bu alandaki en büyük iki rakibine de (HTC ve Samsung) ciddi bir fark atmış oldu. Geldiğinden bu yana çok eleştirilen Stephan Elop, belki de ilk kez Nokia fanlarının takdirini kazanmaya başladı. Her geçen gün artan pazar payı ve Microsoft’un etkinliği, mobil arenadaki rekabetin çıtasını tüketicilerin lehine bir yönde artıracak gibi görünüyor.

Kaynak:mynet

Share