Samsung batarya kapasitesini arttıracak!

Samsung geliştirdiği yeni teknoloii ile batarya kapasitelerini arttırıyor, yeni teknoloji sayesinde batarya kapasiteleri neredeyse iki katına çıkacak.

Samsung Electronics dün yaptığı duyuruda yeni batarya teknolojilerinden bahsetti. Samsung bu teknoloji sayesinde silikon yüzeyi grafen ile daha yoğun olarak kaplayabilen silikon-katot materyalleri geliştirdiklerini belirtti. Diğer bir deyişle Samsung, lityum bataryaların kapasitelerini neredeyse iki katına çıkarmış oldu.

samsung-batarya

Yeni İhtiyaçlar, Yeni Teknolojiler

Akıllı telefonlar geliştikçe daha yüksek kapasiteli bataryalara ihtiyaç duymaya başladılar. Geçtiğimiz on yılda ise batarya teknolojisi gözle görülür bir biçimde değişmedi. Akıllı telefonlar ve tabletlerin boyutları bataryaların boyutlarını da sınırladığından dolayı araçtırmacılar çözüm için yeni matertaller aramaya başladılar.

Bataryalarda Grafen Teknolojisi

Samsung‘un araştırması da burada devreye giriyor. Şirket batarya katotlarının kaplanmasında geliştirdiği yeni yöntemle günümüzdeki sınırlamaları aşmayı başardı. Bu yeni yöntem çok iyi bir iletken olan grafen maddesini direkt olarak silikon kaplamanın üzerinde oluşturuyor. Daha yoğun bir kaplama elde edilen bu yöntemle lityum iyon pillerden 1.5-1.8 kat daha fazla enerji depolama imkanı sağlanıyor. Normalde bu çeşit geliştirmeler pillerde daha fazla yük biriktiğinden dolayı bataryaların uzun vadede ömrünü kısaltıyor ama araştırmacılar bu yeni teknolojinin katmanlı yapısı sayesinde uzun ömürlü olacağını iddia ediyor.

Samsung’un bu yeni teknolojisi akıllı cihazlar ve elektrikli arabalar için çok büyük bir dönüm noktası olabilir. Ancak bir çok araştırmada olduğu gibi bu teknolojinin kullanıma sunulmasının iki-üç yıl alması bekleniyor.

Share