Samsung Galaxy A5 hakkında yeni bilgiler geldi

Samsung’un yeni cihazı Galaxy A5 hakkında yeni bilgiler geldi. Bunun yanı sıra cihazın görselide sızdırıldı.

Samsung Galaxy A5 hakkında yeni bilgiler geldi ve cihazın görseli sızdırıldı. Cihazın görseline baktığımızda Samsung’un 64 bit işlemcili metal çerçeveli ilk cihazı olduğunu görüyoruz. Hepimizin bildiği gibi dünya devi Samsung cihazlarında plastik malzeme kullanmayı oldukça çok seviyor ve bu konuda ısrarcı fakat bu yılın başlarından beri bu inadından az da olsa vazgeçme yolunda ilerliyor. Samsung’un bu yılın başında beri kullandığı malzemelerde farklılıklar gözleniyor.

Bildiğiniz gibi Samsung’un akıllı telefonu Galaxy Note 4 ve Galaxy Note Edge aluminyum ile sarmalanmış bir yapıya sahip. Galaxy Alpha ise metal alaşımlı bir çerçeveye sahip. Güney Kore’li dünya devi Samsung’un tasarım malzemeleri konusunda ki değişikliğini de az önce saymış olduğumuz cihazlarda da görebilirsiniz.

Samsung-Galaxy-A5

Tasarım malzemeleri konusunda ki değişikliğin yanı sıra Samsung artık daha cep dostu modeller üretmeye karar verdi.Bu cihazlara örnek vermek gerekirse Galaxy A3,A5 ve A7 denebilir.Ayrıca fiyatları da dediğimiz gibi tam bir cep dostu.300$ ile 500$ arasında gidip geliyor. Gelelim Galaxy A5‘in özelliklerine.Cihaz 5 inç ekran boyutuna sahip ve 720p HD Super AMOLED dokunmatik ekranı var.2GB RAM’i bulunan cihazın 16GB ve üzeri NAND bulunuyor. Cihazın kamera potansiyeli de oldukça iyi. Ön kamerası 5 megapiksel arka kamerası ise 13 megapiksel olarak karşımıza çıkıyor.

Dediğim gibi cihaz 64 bit Qualcomm Snapdragon 410 çipsetli Samsung’un metal çerçeveli ilk cihazı. Cihaz Android 4.4 KitKat ile birlikte gelecek. Cihazın fiyatının da 400$ olacağı söylentmekte. Cihazın su geçirmeyeceği özelliği hakkında henüz net bir bilgi yok.
Kaynak:Mynet

Share