Samsung Galaxy C9 Pro tanıtıldı

Samsung’un 6 GB RAM’lı telefonu Galaxy C9 Pro resmen tanıtıldı.

samsung-galaxy-c9-pro

Samsung, yeni akıllı telefon modeli Samsung Galaxy C9 Pro’yu lanse etti. Cihazın daha önce çıkan çok sayıda iddiayı doğrulayan sansasyonel özelliği 6 GB RAM’le gelmesi oldu.

Modelde Qualcomm’un Snapdragon 653 çipseti kullanılıyor. 652’ye göre bir miktar daha yetenekli olan bu modül, cihazın diğer donanım argümanları ile uyum içinde çalışıyor. İşlemci ve RAM’i ile iddiası yüksek bir ‘fiyat/performans’ modeli olduğunun işaretlerini veren Android işletim sistemine sahip akıllı telefonda 6 inç ekran bulunuyor. Ekranın sunduğu çözünürlük değeri ise 1080p. 64 GB dahili depolama kapasitesi, 4000 mAh pil kapasitesi ve artırılabilir hafıza (microSD ile) diğer öne çıkan teknik detayları arasında.

Modelin kamera tarafında da dikkat değer olduğu görülüyor. 16 MP ana kamerası, f/1.9 diyafram açıklığıyla gelerek düşük ışıklı ortamlarda daha net fotoğraf elde edebilme şansını yükseltiyor. Diğer detaylar arasında ise Bluetooth 4.2, 4G, NFC, GPS, 802.11n Wi-Fi yer alıyor. Yazılım tarafında Android 6.0 Marshmallow söz konusu.

Çin pazarında satışlarına 11 Kasım 2016 itibarıyla başlanacağı bildirilen Samsung Galaxy C9 Pro’nun daha sonra küresel pazarlarda yer alıp almayacağı henüz açıklık kazanmamış bir konu durumunda. Ancak ilk beklentiler satışların sadece Çin ile sınırlı kalabileceği yönünde. Çin için belirlenen fiyat etiketi 470 dolar seviyesinde.

Share