Samsung Galaxy Note 5’te USB-C süprizi

Samsung’un beklenen yeni phablet modeli Galaxy Note 5 ile ilgili ilk bilgiler gelmeye başladı.

Özellikle Sony tarafından yapılan USB-C açıklamasından sonra diğer markaların USB-C’ye olan yaklaşımı merak ediliyor.

Sony tarafından yapılan açıklamada, USB-C’yi herhangi bir elektronik cihazlarında kullanmayacaklarını öğrenmiştik. Sony’nin buradaki gerekçesi, USB-C’nin henüz tam anlamıyla kabul görmüş bir teknoloji olmamasından kaynaklanıyordu. Ancak Samsung, USB-C’yi bu sonbaharda çıkaracağı yeni phablet modeli Galaxy Note 5’te kullanacak. Eylül ayında Berlin’de düzenlenecek olan IFA 2015 fuarında görücüye çıkacak olan Galaxy Note 5, USB-C kullanan ilk telefonlardan birisi olacak.

samsung-galaxy-note-5-usb-c

Samsung tarafından phablet modellerinin veri aktarımı ve hızlı şarjı konusunda çalışmalar uzun süredir var. İlk etapta Galaxy Note 3 modelinde USB 3.0’ı destekleyen Samsung, şimdide daha hızlı şarj ve daha hızlı veri aktarımı için Note 5 modelinde USB-C’ye yer verecek. 3A akıma kadar şarjı destekleyen USB-C standardıyla birlikte Galaxy Note 5’te çığır açacak bir hızlı şarj teknolojisi görebiliriz.

Galaxy Note 5’te 4100 mAh batarya, 4K çözünürlük desteği, 7.9 mm kalınlık, Exynos 7422 yongası, UFS 2.0 hızında microSD kart slotuve Android 5.1.1 Lollipop sürümü bekleniyor.

Share