Samsung Galaxy S7 sıvı soğutmalı olabilir!

Çin kaynaklı yeni söylentiler, Samsung Galaxy S7‘de büyük bir sürprizin bizi beklediğini söylüyor.

samsung-galaxy-s7-inceleme

Akıllı telefonların aşırı ısıması batarya ve telefonunuzun elektronik devreleri üzerinde ciddi hasara neden olabilir. Çin kaynaklı yeni söylentilere göre Samsung, yakın gelecekte kendi telefonlarına sıvı soğutma özellikleri eklemeyi planlıyor.

İnce akıllı telefonların içine bu teknolojiyi sığdırmak ciddi bir sorun gibi görünüyor ancak Samsung bunu 0.6 mm kalınlığında sıvı borularıyla çözmeyi planlıyor. Güney Koreli üretici bu sayede akıllı telefonların peşini bırakmayan aşırı ısınma problemini ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Sıvı soğutma sistemleri daha önce Xperia Z5 ve Lumia 950 XL gibi cihazlarda denenmişti. Bu nedenle Samsung mühendisleri bunun mümkün olduğunun farkında. Şimdi yapmaları gereken şey telefonun maliyetini etkilemeden sıvı soğutma entegrasyonunun bir yolunu bulmak.

fujitsu-sivi-sogutma

Fujitsu, Mart ayında mobil cihazlar için 0.1 mm kalınlığında yeni bir ısı borusu sistemi geliştirdiğini duyurmuştu. Şirket bunun önceki sürümlere göre beş kat daha etkili bir soğutma sağlayabileceğini iddia ediyordu.

Yonga seti ısınması son yıllarda büyük bir tartışma konusu olmuş durumda. Eleştiri oklarının bir numaralı hedefi ise Qualcomm‘un Snapdragon işlemcileriydi. Samsung’un Galaxy S7 için şirketin kendi Exynos işlemcilerini kullanması bekleniyor olsa da, gelen raporlar cihazın bazı bölgeler için Qualcomm Snapdragon 820 ile birlikte de sunulabileceğini gösteriyor.

Konua bu açıdan yaklaşacak olursak önümüzdeki yıl piyasaya sürülmesi beklenen Samsung Galaxy S7’nin sıvı soğutmalı olarak gelmesi pek de sürpriz olmayacak.

Share