Samsung yine kaybetti!

Patent savaşlarında tüm kozlarını ortaya yatıran Apple ve Samsung arasındaki rekabet her geçen gün kızışmaya devam ediyor.

Ancak çıkan kararlar özellikle Apple cephesinin lehine çıkmaya devam ediyor. Mahkeme verdiği karar ile yine Samsung‘un Apple‘dan kopya çektiğine karar verdi.

Hollanda mahkemesinin aldığı karara göre teknoloji devi Samsung, galeri uygulamasında kullandığı “geri sektirme” işlevini Hollanda’daki cihazlarında kullanamayacak.

patent-savasi-samsung

Geçtiğimiz Salı günü temyiz mahkemesinde çıkan karar, 2012 yılında Android 2.2.1 ile 2.3.7 sürümleri arasındaki cihazlara gelen satış yasağını onaylıyor. 2012 yılında mahkemeden çıkan karara göre Galaxy S, Galaxy S II ve Galaxy Ace modelleri, Apple‘ın geri sektirme patentlerini ihlal ediyordu. Temyiz mahkemesi bu kararı daha da geniş hale getirerek patenti ihlal eden tüm Samsung cihazları için yeniledi.

Android 3.0 ve üzeri sürümleri kullanan cihazların, Apple‘ın patentini ihlal etmediğinden dolayı ciddi bir kaybı olmayacak olan Samsung, bu ihlali 2011 yılının Ağustos sonunda yayınladığı yazılım güncellemesi ile çözmüştü. Bu güncelleme ile kullanıcı kaydırmaya çalıştığı resmin kenarları mavi renkle aydınlanıyordu. Hatırlatmakta fayda var, bu yasak şuan için sadece Hollanda sınırları için geçerli.

Aslında alınan bu karar Samsung için maddi açıdan çok bir şey ifade etmiyor. Ancak en büyük rakibi olarak görülen Apple‘a karşı aldığı bu yenilgide manevi olarak ciddi zarar vermiş oluyor.

Kaynak:Mynet

Share