Samsung yönetimi endişeli

Samsung’un yaşadığı kötü günler sadece işçileri değil yöneticileri de etkileyecek.

Çok sayıdaki üst kademeli isim işinden olabileceği için şirket içinde kriz baş gösterdi.

(Shiftdelete) Samsung’un son günlerde yaşadığı kriz görünüşe göre sadece alt kademedeki işçi ve yöneticileri değil, aynı zamanda şirketin üst seviye isimlerini de koltuğundan edebilir. Son üç yılın en düşük mali tablosuna sahip olan Güney Koreli şirket bildiğiniz gibi birkaç gün önce büyük bir işten çıkartma operasyonundan bahsetmişti.

samsung

Reuters’ın paylaştığı bilgilere göre Koreli bir medya mecrası, Samsung’un mobil bölümün yüzde 30’luk kısmı ile birlikte yönetici pozisyonundaki kişileri de işinden edeceğini dile getirmiş. İddiaya göre Aralık ayında gerçekleşecek olan yeniden yapılanma sürecinin bilincinde olan çalışanlar şimdiden performans düşüşü sergilemeye başlamışlar.

Projeler aksamaya başladı

Şirket genelinde moralin oldukça düşük seviyede olduğu eklenirken, yöneticilerin dahi endişeli olması bazı projelerde aksaklıklara yol açıyormuş. Reuters’a konuşan bir Samsung çalışanı, bir kısım yöneticinin ekstra mesailer koyarak ellerindeki işleri zamanında yetiştirmenin peşinde olduğunu belirtiyor. Ayrıca pek çok önemli stratejik hamle ise bu  bilinmezlik sebebiyle beklemeye alınmış.

Küresel bazda 300 bin kişinin işten çıkarılacağı söylenirken, hastaneye kaldırılan Samsung Group başkanı Lee Kun-Hee’nin yerine oğlu Jay Y. Lee getirilmiş. 46 yaşındaki Lee’nin büyük bir yük altında olduğu söyleniyor.

Share