Samsung’dan 64-bit işlemci sinyali

Apple’a karşı atağa geçti.

Samsung’dan 64-bit işlemci sinyali

Samsung’dan 64-bit işlemci sinyali

Apple’ın Salı günü gerçekleştirdiği ve iPhone 5S ile 5C modellerini sunduğu etkinliğin ardından, Samsung ’64 bit işlemci’ çıkışı yaptı. Üst düzey bir Samsung yetkilisi, iPhone 5S’te yer alan 64 bit işlemcinin yeni nesil telefonlarında yer alacağını öne sürdü.

Apple, 10 Eylül’de gerçekleştirdiği etkinlikte dünyanın ilk 64 bit işlemcili A7 çipine sahip telefonu iPhone 5S’i sundu. Eski modeline göre en az 5 kat hızlı olduğu belirtilen iPhone 5S, işlem hızı, uygulama performansı ve kamera özellikleriyle akıllı telefon kullanıcılarına benzersiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Apple’ın en büyük rakibi Samsung, iPhone 5S’in elde ettiği unvanın ardından açıklamada bulunarak, ‘yeni telefonlarında 64 bit işlemci bulunacağını’ öne sürdü.

Korea Times gazetesine konuşan Samsung’ın mobil biriminin başındaki isim J.K Shin, ‘yeni nesil telefonlarında 64 bit CPU (merkezi işlemci birimi) bulunacağını’ söyledi.

‘Apple’ın Çin piyasasındaki hedeflerini bildiklerini’ söyleyen Shin, 64 bit işlem kapasitesinin çok yakında olmasa da yeni telefonlarında bulunacağını belirtti.

Engadget sitesi, mikroişlemci ARM’in ARMv8 64-bit teknolojisinin Samsung telefonlarında kullanabileceğini öne sürdü.
Kaynak:ntvmsnbc

Share