Sekiz çekirdek işlemcili Huawei tanıtılıyor

Huawei, sekiz çekirdekli MediaTek işlemcisine sahip Honor 4 modelini gelecek hafta tanıtmayı planlıyor. İşte cihaza dair tüm önemli detaylar:

Sekiz çekirdek işlemcili Huawei tanıtılıyor

Sekiz çekirdek işlemcili Huawei tanıtılıyor

Geliştirdiği üst düzey mobil işlemciler ile hem uygun fiyatlı yonga üreticilerine hem de pazarın üst seviye oyuncularına korku salan MediaTek, sekiz çekirdeğin de aynı anda aktif olduğu işlemcisi MT6592’nin yer aldığı Huawei Honor 4 modeliyle pazara damga vurmaya hazırlanıyor.

Huawei Honor 4 ya da bilinen adıyla Glory 4 adlı model ile dünya genelinde ilk büyük çıkışını yapacak olan MediaTek, Samsung’un Exynos 5 Octa işlemcilerinde kullandığı big.LITTLE mimarisinin farklı bir kullanımını bu yongasetinde denemiş. Performans olarak Snapdragon 800’ü yakalayan işlemci, uygun fiyatıyla pazarda ilgi görecektir diye düşünüyoruz.

Huawei Honor 4’ün teknik özellikleri arasında 5.5inç ekran, 1280×720 piksel ekran çözünürlüğü, 1.7GHz işlemci hızı, 2GB RAM, 32GB dahili depolama alanı, 13 megapiksel ana kamera ve 5 megapiksel ön kamera, Android 4.2.2 JellyBean işletim sistemi yer alıyor.
Kaynak:Mynet

Share