Sony’den Google Glass’a rakip akıllı gözlük

Sony Google Glass’ın karşısına dev gibi bir rakip çıkarıyor.

Geçtiğimiz günlerde sizinle Sony’nin akıllı telefon bölümünün zarar ettiğini ve şirketin ciddi sorunlar yaşadığını yaptığımız haberimiz ile paylaşmıştık. Şirketin etrafında dönen kara bulutlara rağmen, Sony yeni ürünler üretmeye devam ediyor. İşte Sony’nin Google Glass’ın karşısına dikilmesi için hazırladığı akıllı gözlük SmartEyeglass.

SmartEyeglass

Android cihazlarla uyumlu şekilde çalışabilmesi için tasarlanan SmartEyeglass akıllı gözlük konseptinden biraz farklı diyebiliriz. SmartEyeglass kullanıcısı ihtiyaç duyduğunda bilgi vermek için tasarlanmış. CMOS fotoğraf sensörü kullanan bu cihaz ivmelendiği anda jiroskop, elektronik pusula, parlaklık sensörü ve mikrofon gibi özelliklerini devreye sokuyor. Akıllı gözlük konseptlerinde de olduğu gibi üzerinde 3 megapiksellik bir kamera bulunduran SmartEyeglass teknik olarak Android 4.1 ve üzeri işletim sistemi kullanan tabletler ve akıllı telefonlar ile uyumlu çalışıyor. Ancak kamerayı ve cihazın tüm özelliklerini verimli kullanabilmeniz için Android 4.3 güncellemesi yapmanız gerekebilir.

Sony bu ürününün lensleri için ayrıca eşsiz hologram optiği teknolojisini de kullanmış. Böylece cihaz üzerindeki camlar yüzde 85 şeffaflık sunuyor ayrıca bu camlar sadece 3mm kalınlığında. Google Glass ile yarışabilmesi için tasarlandığı açık bir şekilde ortada olan SmartEyeglass ‘ın tek eksisi uygulama geliştirme aşamasının henüz başında olması. Sony bu ürünü için yazılım geliştirme paketini paylaştı. Ve Google Glass ile arasındaki açığı kapatmak için çalışmalarına hız verdi.

Sony’nin SmartEyeglass için ne tür bir pazarlama yolu izleyeceği bilinmiyor ancak sene sonunda SmartEyeglass ‘ın geliştiriciler için satışa sunulması bekleniyor.

Kaynak:Gerçek Gündem

Share