Sony’den uygun fiyatlı telefon: Xperia M4 Aqua

Xperia Z3’e sahip olamayan kişiler Sony’nin yeni ürünü olan Xperia M4 Aqua ile isteklerini karşılayabilecekler.

Xperia Z3’ün kırpılmış sürümü olan Xperia M4 Aqua, uygun fiyatı ile dikkatleri üzerine topluyor.

Sony’nin yeni ürünü olan Xperia M4 Aqua, özellikle fiyat/performans oranı ile piyasada yer edinmek istiyor. Daha doğrusu, Galaxy S6, HTC One M9 ve Xperia Z3’ün bütçelerini yüksek bulan ama giriş seviyesi telefonları da tercih etmeyen veya istemeyen kullanıcıları hedef alıyor. Xperia Z3’ün kırpılmış kardeşi olan Xperia M4 Aqua, kendi kategorisinde su geçirmez özelliği ve kamerası ile önemli avantajlar sağlıyor.

Sony-Xperia-M4-Aqua

5 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olan Xperia M4 Aqua, kaliteli işçiliği ve 140 gr ağırlığı ile birçok kişinin beğenisini kazanacak. Sahip olduğu çerçevenin yuvarlatılmış olması, bu ürünün ele çok iyi oturmasına neden oluyor. Xperia M4 Aqua, tek ile çok rahat bir şekilde kullanılabiliyor. Öyle ki Tuş takımı ürünün sağ tarafında yer alıyor. Bununla birlikte kamera için ayrı bir tuşun olması da önemli bir artı. Bundan da önemlisi, kamera tuşuna bastığınızda Stand By modundan anında kamera moduna geçmesi büyük bir avantaj.

Suya Karşı Dirençli

Sony Xperia M4 Aqua, Xperia Z3’e çok benziyor. Farkı, Cam yüzey ve metal çerçeve yerine plastik malzeme kullanılması. Bununla birlikte tıpkı Xperia Z3 gibi su ve Toz’a karşı koruma sağlayan IP65 ve IP68 sertifikalarına sahip. Üzerinde bulunan Micro USB girişini de artık bir tıpa ile korumanız gerekmiyor. Su geçirmez kasa sisteminin içinde değiştirilemeyen 2400 mAh’lik pil mevcut. Bu pil yaklaşık 2 gün kullanılabiliyor.

Xperia M4 Aqua’nın ekranı, M2 Aqua ile kıyasladığımızda, 4.8 inç’den 5 inç’e yükselmiş durumda. Aynı zamanda qHD (960×540) çözünürlük 1280×720 HD çözünürlüğüne çıktı. Bizim beğendiğimiz bir özellik ise, yeni nesil 64 bit Qualcomm Snapdragon 615 işlemcisinin kullanılması. Dört çekirdekli bir işlemci olan Snapdragon 615, 1.5 GHz’lik çalışma frekansı ve 2 GByte belleği ile iyi bir performans sergiliyor.

Tabi burada kullanılan 64 bit Android 5.0 işletim sisteminin de önemi büyük. Xperia M4 Aqua, menüler arası geçişlerde oldukça hızlı. Yaptığımız uygulama ve oyun testlerinde de iyi bir performans elde ettiğimizi söylemeliyiz. Bu işlemcinin diğer bir avantajı oldukça düşük güç tüketmesi. Bu alanda yaptığımız testlerde, Xperia M4 Aqua’yi iki gün boyunca şarj etmeden kullanabildiğimizi gördük.

Unutmadan söyleyelim. Xperia M4 Aqua, 8 Gbyte kapasite ile satılıyor. Bu kapasiteye, üzerinde bulunan microSD kart yuvası sayesinde 128 Gbyte daha eklenebiliyor. M4 Aqua, her ne kadar Z3’un kırpılmış sürümü olsa da LTE (Cat4), NFC, Bluetooth 4.0 ve DLNA teknolojileri üzerinde barındırıyor. Hatta yeni nesil kablosuz standart olan 802.11ac WiFi teknolojisi bile unutulmadı. Tüm bunlara ek olarak FM radyo özelliğinden vazgeçilmemesi, hoşumuza gitti.

Kamera Performansı İle Fark Yaratıyor

Xperia M4 Aqua’yı ucuz telefonlarından ayıran en büyük özelliği sahip olduğu su geçirmez kasa ve otofokuslu kamera özelliği. Su altında fotoğraf çekmenize olanak veren LED ışıklı 13 MP’lik kamera, birçok çekim modu ve fonksiyonlara sahip. Oldukça kaliteli, keskin ve renk doğrulu üst seviyede fotoğraflar çekebilen Xperia M4 Aqua, düşük ışıkta bile iyi bir performans sergiliyor. 5 MP’lik ön kamera, sahip olduğu geniş açı lensi ile grup selfieler için ideal.

Sonuç olarak uygun fiyata, iyi bir kameralı akıllı telefon almak isteyen kullanıcılar Xperia M4 Aqua’ya mutlaka bir göz atmalarını tavsiye ederiz. Sahip olduğu donanım birleşenleri bir çok isteğe rahatlıkla karşılık veriyor. Bununla birlikte su ve toza karşı korumalı yapı, rakiplerde pek bulunmayan önemli bir özellik.(Mynet)

Share