Tablet bilgisayardaki tehlike

Dokunmatik ekranlı cihaz kullanımının yürüme çağındaki çocukların el ve parmaklarında, kasların çalışmamasına bağlı olarak, sorunlara yol açtığı belirtildi.

Tablet bilgisayardaki tehlike

Tablet bilgisayardaki tehlike

Tablet bilgisayar ve akıllı telefon kullanan çocuklarda el ve parmak sorunlarının görülme riskinin arttığı belirlendi.

Uzmanlar, dokunmatik ekranların kullanımının, yazmak için gerekli kasların gelişmemesine, uzun vadede, yürüme çağındaki çocukların el ve parmaklarında sorunlara yol açabileceğini belirtti.

ABD’deki Maryland Öğrenme ve Terapi Merkezi’nden Lindsay Marzoli, çocukların sürekli tablet bilgisayar veya akıllı telefon kullanması, kalem ve kağıtla yapılan aktivitelerle ilgilenmemesi durumunda, el ve parmak kaslarının zayıflayacağını vurguladı.

Baltimore Tıp Merkezi’nden Dr. Timothy Doran ise çocukların tablet bilgisayar ya da akıllı telefonu günde 3-4 saat kullanmasının gelişim bozukluklarına davetiye çıkarabileceğine dikkati çekti.

Uzmanlardan Lorna Taylor da modern hayat tarzının ve teknolojideki ilerlemelerin çocukların kas ve iskelet gelişimini olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Çocukların günde 2 saatten fazla bu cihazları kullanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, 2 yaşın altındakilerin ise söz konusu cihazların başına hiç geçmemesi uyarısında bulundu.

Uzmanlar ayrıca çocukların odasında bilgisayar, televizyon, telefon gibi cihazların bulundurulmamasını da tavsiye etti.
Kaynak:AA

Share