Tekstil sektörü başı çekiyor

2010 yılında yıldızı parlayan tekstil sektörü, yüzde 14,96 oranla en fazla indirimli sabit telefon hizmeti kullanan sektör oldu.

2010 yılında eski parlak günlerine kavuşan tekstil sektöründe sabit telefon görüşmeleri de arttı. TurkNet’in yaptığı araştırmaya göre tekstil, yüzde 14,96 oranla TurkNet A Tipi Sabit Telefon Hizmeti’ni (TurkNet STH) en yoğun olarak kullanan sektör oldu. Tekstildeki artan STH kullanım oranı, sektörün son yıllardaki yükselişini destekler nitelikte.

Tekstil sektörü başı çekiyor

Tekstil sektörü başı çekiyor

Yoğun telefon görüşmelerinin yapıldığı tekstil sektöründe maliyetlerini düşürmek isteyen firmalar, TurkNet STH hizmetini tercih ediyor. Telefon görüşmelerini TurkNet STH üzerinden yapan aboneler, yurtdışı aramalarında yüzde 58’e varan tasarruf sağlıyorlar. Aboneler ayrıca, diğer yönlere yaptıkları aramalarda sırasıyla şehir içinde yüzde 55, şehirlerarasında yüzde 47, GSM aramalarında yüzde 24’e varan oranlarda tasarruf sağlayabiliyorlar.

TurkNet, 2010 yılı başlangıcından bu yana en fazla müşterisini tekstil sektöründen kazanıyor. Tekstil sektörünü sağlık ve eğitim sektörü takip ediyor.

Tekstilin yıldızı parlıyor

İhracat ve istihdamın lokomotif sektörleri tekstil ve konfeksiyon, 2008 yılı ihracat rakamlarını yakaladı. Talebin Uzakdoğu’dan Türkiye’ye kayması ve Merkez Bankası’nın kur politikalarında attığı olumlu adımlar neticesinde küresel ekonomik kriz tekstil ve hazırgiyim sektörlerini teğet geçti. 2010 yılında Türkiye’de tekstil ihracatı yüzde 19 artarak 6,5 milyar dolara yaklaştı. Ege’den yapılan tekstil ihracatı ise yüzde 23 artarak 242 milyon 200 bin dolara yükseldi. Krizde işini kaybeden 250 bin tekstil işçisinden 200 bininin yeniden işbaşı yaptığı, sektörde 3-4 ay içinde 100 bin kişinin daha istihdam edileceği belirtiliyor. Döviz kurunda son dönemdeki iyileşmenin devam etmesi halinde 2011 yılının tekstil ve konfeksiyon sektörleri açısından “altın yıl” olacağı düşünülüyor.

Secretcv.com tarafından yapılan “İş Profili” araştırması dördüncü çeyrek verilerine göre, en çok ilan yayınlanan sektörler arasında tekstil yüzde 9,5 oranıyla ikinci sıraya yükseldi. Üçüncü çeyrekte de en çok ilan yayınlanan sektörlerden biri olarak dikkat çeken tekstil sektörü, bu yükselişini dördüncü çeyrekte de devam ettirmeyi başardı ve 2010 yılında yıldızı parlayan sektörler arasında yerini aldı. İhracatta Uzakdoğu’nun bıraktığı boşlukları dolduran ve alternatif bir pazar oluşturan Türk tekstil sektörü, 2010 yılında yeniden atağa geçti ve markalaşmaya başladı.

Share