Telefonla konuşmada Dünya üçüncüsüyüz.

Türkiye aylık ortalama telefonla konuşma süresi bakımından kişi başına 209.3 dakika ile dünyada üçüncü sırada yer alıyor. Türk halkı yılda 132 milyar dakika konuşuyor.

Avea’nın Antalya’daki tanıtım toplantında Kurumsal İletişim Direktörü Füsun Feridun, Türkiye’de aylık ortalama kişi başına konuşma süresinin 209.3 dakika olduğunu söyledi. Türk halkının yılda yüzde 82’si cep telefonu ile olmak üzere 132 milyar dakika telefonla konuştuğunu dile getiren Feridun, Türkiye’nin aylık ortalama konuşma süresi bakımından 249.4 dakika ile Fransa, 231 dakika ile İrlanda’nın ardından hem dünyada, hem de Avrupa’da üçüncü sırada yer aldığını kaydetti.

Yılda 132 milyar dakika telefonla konuşuyoruz

Yılda 132 milyar dakika telefonla konuşuyoruz

Füsun Feridun, 61.9 milyon abone bulunan Türkiye’de ön ödemeli hat oranının yüzde 70.7, faturalı hat oranının ise yüzde 29.3 olduğunu söyledi.
Avea’nın yeniliklerinden de bahseden Füsun Feridun, 2010’un üçüncü üç aylık döneminde yüzde 18.48’lik pay ile 11.4 milyon kullanıcıya ulaşan Avea’nın abone başına 272 dakika konuşma süresi ile Türkiye’nin en çok konuşturan operatörü olduğunu kaydetti. Avea kullanıcılarının yüzde 46’sınının 15- 24 yaş grubu, yüzde 76’sının 34 yaş altında olduğuna değinen Feridun, nüfusun yüzde 96.6’sına ulaştıklarını ve nüfusun yüzde 54’üne ulaşan 3G kapsama alanının ise hızla genişletildiğini dile getirdi.

600 BİN TARAFTAR

Füsun Feridun, Avea’nın Fenerbahçe, Trabzonspor ve Galatasaray’ın ardından Beşiktaş ile de işbirliğine giderek dört büyüklerin mobil iletişim alanında kendi markaları ile hizmet vermeye başlandığını açıkladı. Feridun, işbirliği kapsamında Fenercell, GSMobile, Trabzoncell ve Kartalcell lansmanlarını kullanan abone sayısının 600 bine ulaştığını ifade etti.

YENİ IPAD SATIŞLARI BAŞLIYOR

Avea Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, 2011 hedeflerinin 682 olan mağaza sayısının 900’e yükseltilmek olduğunu söyledi. Bu ay içerisinde Apple ile yapılan anlaşma gereği IPAD’lerin Avea simkart teklifleri ile satışa sunulacağını da söyleyen Yılmaz, 2011’in yeniliklerinden birinin de tabela ve mağazalardaki konsept değişikliği olduğunu dile getirdi. Yılmaz, 2011 sonuna kadar 700 mağazada hem iç hem de tabela konseptlerinin değişeceğini açıkladı.
Numara taşımada en kazançlı GSM operatörü olduklarını da vurgulayan Yılmaz, 1.3 milyon kişinin diğer operatörlerden Avea’ya geçtiğini belirtti.

4G’YE HAZIRIZ

Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz, Avea olarak 4G sisteme hazır olduklarını da belirterek, şunları söyledi:
“4G’nin tanımı henüz net yapılmadı. Belli bir frekans tanımı var ve geçen ay bir standardize etme çalışması yapıldı. 3G’den sonra tüm operatörler hızlarını artırarak yeni teknolojiye uygun hizmet veriyor oluyor. Cep telefonları da yeni sisteme hazır hale getiriliyor. 4G teknolojisinin ilk örneklerinin 2011 yılında görülmesini bekliyoruz. Laboratuvar ortamı dışında, dışarıda testlerimizi yapan da ilk operatörüz. Hazırlıklarımızı sürdürüyoruz ve yeni teknolojiye de hazırız. Türkiye’nin ise bu sisteme uygun hale gelmesi genel anlamda 2-3 yılı bulur. Sadece operatör tarafından hazır olunması yetmiyor. Yaygın olarak kullanımı birkaç yılı bulacaktır. GSM operatörlerinin testleri 2011’de başlayacaktır.”

Share