Ubuntu tabanlı telefon satışta!

Ubuntu tabanlı ilk üretilen telefon, Avrupa’da satışa çıktı.

Orta seviye donanımsal özelliklere sahip olan cihaz, İspanyol BQ tarafından üretiliyor. BQ Aquaris E4.5 Ubuntu Edition ismini taşıyan akıllı telefon, donanımsal olarak yeni değil.

Cihaz, BQ Aquaris E4.5′in Ubuntu kullanan versiyonu sadece. Oldukça sade ve düz bir tasarıma sahip olan Aquaris, isminden de anlaşılabileceği üzere 4.5″lik bir ekranla geliyor. 1.3GHz hızında çalışan dört çekirdekli MediaTek SoC‘a sahip olan ürün, 1GB belleğe ve 8GB depolama alanına sahip. Diğer özellikler arasında da çift SIM ve microSD desteği yer alıyor.
BQ-Aquaris-E4-5-Ubuntu-Edition

Son derece sade ve şık bir arayüzü olduğu görülen Aquaris’in uygulama konusunda şimdilik biraz eksiği var. Twitter, eBay, Amazon ve Yelp gibi kimi uygulamalara sahip olan cihaz, üçüncü parti yazılımlarla Spotify ve Dropbox gibi servislere de destek sunuyor. Ubuntu mobil platformunun, HTML 5 uygulamalarına da destek verdiğini belirtmekte fayda var.

Daha premium bir model piyasaya çıkar mı, şimdilik bilinmiyor. Ancak üst seviye cihazlarda ağırlıklı olarak bir iki markanın tercih edilmesi, üreticileri orta/alt sınıf telefonlara yönlendirmiş durumda. O nedenle, en azından kısa sürede böyle bir modelin çıkmayacağı konuşuluyor.

Share