Whatsapp için zor günler başlıyor!

WhatsApp, Skype ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamaları için zor günler başlamak üzere…

whatsapp

WhatsApp, Skype ve Facebook Messenger gibi platformlar için Avrupa artık o kadar rahat bir coğrafya olmayacak. Zira Avrupa Komisyonu tarafından alınan telekom düzenlemeleriyle ilgili bir karardan en büyük zararı ABD’li firmalara ait mesajlaşma uygulamalarının görmesi bekleniyor.

WhatsApp, Skype ve Facebook Messenger gibi mesajlaşma uygulamalarını yöneten kuralları daha da sıkılaştıran bir düzenlemeye giden Avrupa Komisyonu, Eylül ayında duyurusu yapılacak büyük bir endüstri revizyonu gerçekleştirecek.

Veri planları üzerinde temellenen iletişim araçları bu karar doğrultusunda daha sıkı yeni güvenlik ve gizlilik kurallarına uymak zorunda kalacaklar.

Konuyla ilgili Financial Times’da yer alan habere göre WhatsApp‘ı da bünyesinde barındıran Facebook ve Skype’a sahip olan Microsoft gibi ABD’li firmalar Komisyon’un Avrupa telekom endüstrisine dair düzenlemesi için gerekli şartları mevcut durumda yerine getirmiyor. Söz konusu firmaların bu düzenlemeye uyum sağlaması için güvenlik kurumlarından gelen taleplere karşılık vermeleri ya da hangi firmaların kendi müşteri verilerinden para kazanabileceği konusunda daha az özgürlüğe sahip olması gerektiği belirtiliyor.

Share