WhatsApp satıldı!

Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook, ücretsiz mesajlaşma uygulaması olan Whatsapp’ı 19 milyar dolara satın alıyor.

WhatsApp satıldı!

WhatsApp satıldı!

Dün gece duyurulan habere göre Facebook, 4 milyar dolarını nakit, geriye kalan 12 milyar dolarını ise hisse karşılığı verecek. Ancak yapılan anlaşmada 3 milyar dolar değerinde sınırlandırılmış hissenin Whatsapp çalışanlarına dağıtılacaği ifade edildi. Anlaşma sonrası dünyanın en önemli girişimcilerinden biri olarak gösterilen Whatsapp kurucusu ve CEO’su Jan Koum, Facebook yönetim kuruluna girecek. Facebook’tan yapılan açıklamada Whatsapp kendi markasını koruyacak ve yoluna bağımsız olarak devam edeceği belirtildi.

GÜNLÜK 20 MİLYON KULLANICI

Ücretsiz mesajlaşma pazarının açık ara lideri olan Whatsapp’ta aylık 400 milyondan fazla aktif kullanıcı buunuyor. Şirketten paylaşılan bilgilere göre Whatsapp’tan gönderilen mesaj sayısı günlük 20 milyonu geçiyor. Buna ek olarak Whatsapp’ta 50 kişi çalışıyor ve bu rakamın büyük çoğunluğunu yazılım mühendisi bulunuyor.

yılara göre gelişim grafiği

yılara göre gelişim grafiği

FACEBOOK HİSSELERİ DÜŞTÜ

Duyurulan satın alma haberinden sonra Facebook hisseleri düştü. Şirketin ağırlıklı olarak teknoloji şirketlerinin yeraldığı Nasdaq endeksinde işlem gören hisseleri seans sonrası işlemlerde yüzde 3 düşüş yaşadı. Hisse başı 68 dolar olan Facebook hisseleri 66 doların altina geriledi. Şirketin piyasa ise 170 milyar seviyesine indi.

Kaynak:Sözcü

Share