WhatsApp’a GIF desteği geldi

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a yeni güncelleme geldi. iOS platformu için yapılan bu güncelleme GIF desteği içeriyor. Bundan böyle iPhone ve iPad kullanıcıları WhatsApp’tan sohbet ettiği kişiyle Giphy üzerinden GIF gönderebilecek.
WhatsApp-guvenlik-sorunu

1 milyarı aşkın kullanıcısıyla dünyanın en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulaması olan WhatsApp’a yeni güncelleme geldi. iOS platformu için yapılan 93,8 MB boyutundaki güncellemeyle birlikte artık WhatsApp’tan GIF gönderilebiliyor.

Sohbet ettiğiniz kişiye Giphy aracılığıyla GIF göndermek için ekranın sol alt kısmındaki ‘+’ işaretine tıklamak gerekiyor. Daha sonra Photo & Library bölümüne girdiğinizde, yine ekranın sol alt kısmında GIF göndermek için GIF arayın seçeneği beliriyor. Buradan istediğiniz GIF’i karşınızdaki kişiye gönderebiliyorsunuz.

WhatsApp’ın GIF özelliğini kullanıma sunacağı aylardır konuşuluyordu. Uzun zamandır uygulamanın beta sürümünü deneyen WhatsApp, bugün itibarıyla tüm iPhone ve iPad kullanıcıları için kullanıma sundu. Fakat Android cihaz kullananların bir süre daha beklemesi gerekiyor. Zira güncelleme henüz iOS platformu için geldi. Android’de ne zaman yayınlanacağı ise henüz bilinmiyor.

Facebook’un bünyesinde bulunan WhatsApp‘ın yakın zamanda görüntülü konuşma özelliğine de sahip olması bekleniyor. Bu özellik de hali hazırda beta sürümde test ediliyor.

Share