Whatsapp‘a Sesli Arama Özelliği geldi!

Evet yanlış okumadınız sesli arama özelliği geldi ancak henüz sadece test kullanıcılarına fakat çok kısa bir süre sonra tüm kullanıcılara sunulacak bu özellik.

whatsapp-sesli-arama

2014 yılında Whatsapp CEO‘su Jan Koum tarafından duyurulan sesli arama özelliğini hemen hemen herkes 2014 yılının sonlarında gelmesini bekliyordu fakat bu özellik 2014 sonlarına yetişememişti. İşte bu özelliğin çok kısa bir süre sonra gelecek olan güncelleme ile aktif olacağının müjdesini verelim.

Sosyal paylaşım platformu Reddit’te pradnesh07 isimli kullanıcı, Whatsapp‘ın sesli arama özelliğine davetiye yoluyla eriştiğini iddia etti ve bu iddiasını yotube’da yayınladığı bir video ile destekledi. Kısa zamanda birçok kişinin dikkatini çeken bu video da Whatsapp ‘ın sesli arama özelliğine ait birçok ipucu bulunuyor. Dev mesajlaşma servisine bu özellik 2.11.508 sürümüyle birlikte gelecek. Yani akıllı telefonunuza gelen güncelleme bildirimlerinde Whatsapp sürümünün 2.11.508 olduğunu görürseniz, sesli arama özelliğinin bu güncelleme ile geleceğini anlayabilirsiniz.

Bir kullanıcı tarafından sızdırılan bu bilgilerle bu özelliğin test aşamasında olduğunu ve artık aktif kullanıcıların kullanımına sunulduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Daha önce Zuckerberg’in sahip olduğu diğer sosyal medya devi Facebook‘un böyle hamlelerle yeni özelliklerini bazı gönüllü kullanıcılarına test ettirdiğini görmüştük. Whatsapp‘a da aynı kişiye bağlı olduğunu düşününce aynı yolu denediğini söylemek çok güç değil. Bu özellik için gözler şimdi Şubat ayına dikilmiş durumda.

Share